24 Mayıs 2012 Perşembe

Evin gerçek sahipleri



Çayınızın yanında Tagaddi alır mıydınız ?




Güneşe hiç çıkamam ,sarışınım ya çabuk yanıyorum !




Keşkül'ün yatağı benimdir,benim yatağım yine benimdir. Zaten evde her yer benimdir.

Bu günlerde bizim evde bir telaş bir telaş... Kızların en sevdikleri evde ya. Değmeyin keyiflerine :) Gün boyu koşuşturup duruyorlar,bu fotoğraflar yorgunluktan serildikleri bir anda çekildi. Görüldüğü üzere her biri ayrı bir köşede yaşamın tadını çıkarmakla (!) meşguller.
Herkesin keyfi daim olsun! Yaşama bizim kızlar kadar kaygısız bakmanız ,var olmanın tadını ise doyasıya çıkarmanız dileğiyle...
Kalın sağlıcakla!

21 yorum:

  1. Ozlettiniz kendinizi yahu.

    Kuduk, bak ablacim sen eve kapanip kalmissin ama 'Iyi kizlar cennete, kotu kizlar heryere' nin bir sehir efsanesi oldugu kanitlanali yillar oldu. Bana sorarsan sen Taggadi'nin dedigini degil yaptigini yap derim.

    Keskul hanimcim... sicaklarda Keskul'lukten peltelige mi gecis yapmissin, yoksa bana mi oyle geldi?

    Sizin de keyfiniz yerinde sanirim Nilgun Hanim, dusmandan tahtaya, epey bir catlatma yapmissiniz gorusmeyeli. Azerilerin dedigi gibi, eccep elemissiiz, pek bi guzel olmuslar.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte geldik burdayız :)
      Şimdi bir konuyu açıklayayım,Küdük geçen yıllarda 1-2 kez dış dünyayı merak ederek bahçe sınırlarının dışına çıktı ama yolu bulamadı,çağrılarımıza kulak vermedi o nedenle dışarı çıkması yasak ! Bir çeşit vukuatı var yani :)
      Keşkül ise anadan doğma pestil olduğundan bu kısım yoruma kapalıdır :D

      Sil
    2. Kuduk 'un hikayesi bana bizim Pamuk kizi hatirlatti.

      Sibirya'da Nurdan gittikten sonra 1 yil kadar Pamuk Hanim ile yalniz yasamistik. Kisin geceleri -40 olur, bizimkinin de gozu disarida. Ev zaten tek katli tahta bir ev duz ayak bahce. Bir gece kar yagarken fiydi bizimki. Kar uzerinde kamuflajli zaten gorunmuyor. Ara tara bulamadim. Veranda kapisini acik birakip eve girmek zorunda kaldim. kar zaten 1,5 metre falan birikmisti ve bizim kiz cagiriya da cevap verme zekasi o donem henuz geismemisti. -40 derecede disarida, ben evde pencere kenarinda.

      Neyse sabahladik mecburen. Gun isimaya baslayinca tekrar bakinirsin. Meger bizim hatun artik ne zaman geldiyse verandada, sirt ustu yatar vaziyette, disarida ilk kez geceleyen teenager moodunda bana bakiyor.

      Ozetle, bizimle sepet gibi 4 yil boyunca ulke ulke dolasip her mekanda en az bir kez evden kacip geri donen bir kedi. Ben kedilerin yon duygusunun cok gelistigini dusunenlerdenim. Sorun kactiktan sonra geri donmek isteyip istememelerinde.

      Kuduk'u de biraz erken seslenis olabilirsiniz. Eminim yolunu bulurdu. Albino kediler gercekten cok akilli oluyorlar.

      Kuduk'e sans verin bence. Geci guzel memleketim hayvanlarin cehennemi, etraf hayvansevmeyen dolu, o acdan kesin guvenlik sorunu var ama; sizler gibi hayvan severler bu makus gidisati degistirir umarim.

      Sevgiler

      Sil
    3. Offf gel de delirme. Sabah da olmak bilmemiştir :( Siz benim kanayan yarama parmak bastınız ne yazık ki. Bizim buralar hayvan sevmez özellikle kedi sevmez insan (!) dolu. Sakin ve uzlaşmacı yapıma rağmen kedilere yaptıkları ya da yapmadıkları bir dolu şey yüzünden başta karşı evde oturan kişi olmak üzere birkaç kişiyle artık selamlaşmıyoruz :( Site içinde kedi istemiyorlar. Beslememe hatta su vermeme dahi müdahele ediyorlar. Neyse ki yalnız değilim,giderek çoğalıyoruz . Küdük beyaz kedilerden beklenmeyecek kadar sakin ve insancıl. Akıllı mı ? Hayır ! Tagaddi 'nin yanında özürlü bile sayılır :( Yok ,gider de başına bir iş gelir diye korkarım. Köpekten korkmaz çünkü tüm köpekleri Keşkül kadar arkadaş canlısı sanıyor. Arkadaşım Golden'i ile bize geldi ondan da korkmadı.Taga ise hayvancağıza iki pata attı ,bir daha bize getirmedi köpeğini kadıncağız . İşte böyle... Bizde hikaye çook ! Sevgiler size ,öpücükler ıslak ıslak !

      Sil
  2. Bazen bunların keyfine imreniyorum Colette'ciğim :)
    Bakıyorum benim 'turuncu düdük'e... araladığım pencerenin pervazına yatmış, burnunu pencereye dayamış, bir yandan mırıl-gurul keyif yapıyo, patiler hayali hamur yoğuruyor, bir yandan dışarı seyrediyor, gözler memnuniyetten/keyiften kısılmış.. suratta resmen gülümseyen bir ifade :)
    Kuyruk keyifli keyifli salınıyor...
    Diyorum; hayatı şöyle yaşayabilsek... dertten tasadan uzak, birileri de bizi hep sevse, şımartsa :)
    Ne para derdimiz olsa, ne barınacak yer, ne de yeme-içme.
    Tek derdimiz keşke benim minnak gibi pencereden giren kelebeği/böceği yakalayıp mideye indirebilmek olsa :)
    En sevdiklerinle en güzel günlerin tadını doyasıya çıkarabilmen dileğimle.
    Sımsıkı sarılırım, o kızların her bir patisine (kirli-çamurlu farketmez) birer birer öpücük kondururum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellacığım sana katılıyorum ! Bir daha dünyaya gelirsek ya sana ya da bana kedi olalım biz :)))
      Sarı Düdük epeydir ortalarda yok,özledik ama! Biz de görelim ballı lokmayı ...

      Sil
  3. Çayın, kahvenin, suyun, meyve suyunun, ıhlamur, adaçayı, zencefil, tarçın, papatya, melisa vs bitki çaylarının yanında; sabah, öğle ve akşam yemeklerinin ardında, tatlı niyetine sadece Tagaddi'yi değil, Küdük ve Keşkül' ü de alabilirim. Doymam yani, hani demedi demeyin!!!

    Bu arada, artık adlarını doğru söyleyebiliyorum anneleri; öğrenmişim karıştırmıyorum! oh be yaşasın(Hehe)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh oh yarasın ! Verdim gitti :) Hani benim de bazen dinlenmeye ihtiyacım olmuyor değil !

      Sil
  4. Ben çay bile almam Tagaddi'yi alayım:))) Hatta bu güzel kızların yanına kıvrılabilirim:) Maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tagaddiseverler buraya ! Yarasın Ayşımcığım ! Tagaddi sana tapıyor zaten :)

      Sil
    2. Ben de Tagaddi'ciyim! :)
      Karakterli bir kere erkek fatma!
      Yatışa bak :)

      Sil
    3. :)) Öptüm onu ve diğer kızları güzel kulaklarından:)

      Sil
  5. Bloğunuzu ilk açtığımda ,
    gülümsedim buda çok hoş bir yere geldiğim için olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Siyahkuğu,biz çok konuksever bir aileyiz her zaman bekleriz !

      Sil
  6. Ah o "her buldukları yere yayılmaları" , "gölgeden başka yerde şekerleme yapmamaları" .. Ne tatlılar yarabbi:) Sevgiler Nilgün ablacım.. Bu arada dün akşam rekoru genç bir doktora kaptırdım 9500 ile. Artık rekortmen değilim yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım sen bizim tekortmenimiz olarak kalacaksın her zaman. Hem bakalım o doktor blogger mi?

      Sil
  7. Küdük'ün yayılma politikası müthiş :) Ah bu kediler her yer onların evdeki her şey onların :) Tagaddi'nin bu özgür halleri aynı Miya :) Keşkül'ün gölgedeki keyfi de Bolu Bey'inde bile yok :) Keşke hayat hepimiz için bu kadar güzel olabilse sevgiyle hepinizi öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşimciğim Küdük tam bir prenses ,evin tek hakimi olmak istiyor ama bunu tatlılıkla yapıyor. Asla kavgayla hırla gürle değil. Bazen aptal numarası yapan çok akıllı bir kedi olduğunu düşünüyorum. Öptük seni ve Miya'yı !

      Sil
  8. :)) Çok güzeller maşaALLAH.
    Ne diyelim ağızlarının tadı bozulmasın :)

    YanıtlaSil
  9. ~♡ηυяѕαℓкιмι™ çok teşekkür ederiz. Amin hiçbirimizin ağız tadı bozulmasın inşallah!

    YanıtlaSil