3 Mayıs 2012 Perşembe

Özgür Tagaddi





 Evlere odalara sığmam ben. Özgürlüğüme düşkünümdür. Kışın sıcak bir yatak ,güvenli bir ev ve dolu bir mama tabağı için kısa süre size boyun eğdim ama şimdi tutmayın beni. Sabaha kadar mahalleyi dolaşmak,serin çimlerde yuvarlanmak,kuş kovalamak,çekirge yakalamak varken dizinizin dibinde oturup size mırıl mırıl şarkılar söylememi beklemeyin benden. O iş Küdük'ün görevi ,alın kucağınıza -almasanız da o kendisi gelir zaten- okşayın başını ,kaşıyın kulağını bakın size ne şarkılar söyler...
 Şimdi benim için gezip tozma zamanı ! Kısa bir ses verdim size,'' İyiyim mutluyum '' demek için. 
Kışa kadar tutmayın beni ! 
Kalın sağlıcakla !

22 yorum:

  1. Ah bu tekir kızlar, hepsi böyleözgür ruhlular. Keyifli tatiller size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halime hanımcığım çok haklısınız. Biz de size güzel ve eğlenceli biz yaz mevsimi diliyoruz.

      Sil
  2. Hep söylüyorum, inatla da söyleyeceğim. Kedi kızların yüzü, duruşu, güzellikleri ve temizlikleri oğlanlara bin basar vesselam.

    İnanmayan fotograftaki kıza baksın bir de varsa kedi oğluna! :)

    Bi de bu küçükhanım kendisinin ve kızkardeşinin adlarının manalarını bağışlarlar mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söze ne denir? Kızlar daima temiz ve daha akıllı oluyorlar. Ben bir sokak kedisiyim,evin tapusunu ele geçirmeden önce yemek zamanı gelir ailemden bana yemek vermelerini beklerdim. Asla dilenmedim çalmadım ama bu böyle bilinsin ! Bu nedenle yemek zamanı ortaya çıktığım için bana Arapça'da ''gıda alan yani yemek yemeye gelen '' anlamına gelen Tagaddi ismini verdiler. Küdük benim kardeşim değil evi paylaimak zorunda kaldığım cins bir Ankara kedisi yani asil oluyor kendileri(hıh !)Adının hiçbir anlamı yok O kadar saf ki kendisine verilen hiçbir adı anlamadı,bakmadı bile. Kedicik küdücük derken adı Küdük kaldı :)))
      Beni her istediğin zaman ziyaret edebilirsin,senden hoşlandım !

      Sil
    2. Tamam Küdük anlaştık...(iyi ki Türkçe konuşabiliyorum yoksa bu üstü noktalı harflerin çokluğundan, sana seslenirken dörde beşe katlanırdım abartısız) Arada kapıdan kafamı uzatırım; ordaysan ve eşref saatinde değilsen hasbihal ederiz.

      Sil
    3. Annene söyle bu teyze kafayı yemiş yine diye.

      Ben saf Küdük değil Tagaddi' yim yazacağına hiç yazma bence.

      Bu arada anladım ki benim de o saf Küdük' ten hiç mi hiç farkım yokmuş. Habire annene rezil olup duruyorum. Öf öf ki ne öf.......

      Sil
    4. Yok yok üzülmeyin,Küdük zaten anlamaz,ben de hiç umursamam böyle şeyleri . Coletté 'in gönlü olsun diye benimsedim adımı,yoksa onun sesini her yerde tanır,her koşulda anlar koşa koşa gelirim ben!(canım isterse tabii)

      Sil
  3. İyi etmişsin ses vermekle tombalak surat :)
    Git gez, tadını çıkar baharın-yazın.
    Sonra yine kış koğuşuna döneceksin nasılsa :)

    Hanimiş: Küdük'e çamur atıp durma :)
    Bi'de kelebekleri avlama e mi? :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ella abla,çok işim vardı ama Coletté'i kıramadım '' ablaların amcaların merak ediyor '' deyince 2 satır yazıp kaçıverdim işte. Tombalak olabilirim ama hala çok çeviğim,avcılık konusunu hiç açma daha elden ayaktan düşmedim ben !

      Sil
  4. Çok şeker:)))hadi iyi gezmeler ona aman inşallah kaybolmasın kimse kaçırmasın:(((bahçeniz çok güzel güle güle oturun darısı başımıza:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bücürük ve ben çok teşekkür ederiz. Tagaddi kaybolmayacak kadar akıllıdır ama aynı şeyi Küdük için söyleyemem maalesef o biraz saf :)

      Sil
  5. Gürbüz Tagaddi:)))) Kocaman bir MAŞALLAH sana.
    Gün senin günü:) Koş, gez, dolaş, tadını çıkar artık hakkındır:)))
    Öptüm o güzel burnundan, patilerinden, göbişinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşım abla sırf senin hatırın için verdim bu pozları. Seni severim bilirsin. Kışın evde çok sıkıldım ,şimdi geziyor tozuyorum! Öptüm ben de senin yanaklarından!

      Sil
    2. Tagaddim ben de seni severim hem de çoook severim. O güzel pozlarınla beni bitirdin burada, hayranım sana:)))
      Öp beni güzel burunlum:)

      Sil
  6. yerim onu ben.çok şeker.şanslı kedicik:)

    YanıtlaSil
  7. Evet kızlar daha temiz. Kardeşimin kızı Fincaniloş'tan biliyorum. Dili yoruluyor yalanmaktan. Bizim Uyku hazretleri de gelip kendini yere atıp emir buyuruyor "hey köle, gel beni tara" diye.

    O tombik yanakları mıncıklıyorum, öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nihal hanımcığım,Fincaniloş ne harika bir isim ! Bir kediye verilebilecek sınırsız ad var da köpekler için aynı şeyi söylemek mümkün değil galiba. Öptük sizi,Uyku'yu ve Fincaniloş hanımefendiyi...

      Sil
  8. colette, sana ufak bir ödülüm var:

    http://www.elmashekeri.blogspot.com/2012/05/ilk-odulum.html
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. hayvanlar sevilmezmi tanıştığıma memnun oldum
    bana da beklerim
    ::)))

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar benimde nazlı bir kedi kızım var adı da nazlı minicikti otobüs tekerleğinin altından son anda kurtardığımızda şimdi 6 yaşında tam bir prenses kendileri sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Özgürlük size yakışıyor.Öpüldünüz Tagaddi:)

    YanıtlaSil