3 Ağustos 2012 Cuma

Artık '' asla ! '' demiyorum.

Aklımda bile yokken evde 2 kedi ve 1 köpekle yaşamaya başlayınca deli gibi hayvan sevmeme rağmen '' yeni bir cana evimde yer yok ,asla !'' demiştim.
Evcil hayvanlarla yaşamak konusunda pek çok yazı yazdım ,zorluklarından ve keyfinden söz ettim. Bir daha bir daha aynı şeylerden söz ederek kendimi tekrara düşmeyeceğim.
Geçenlerde bahçemizi ısrarla ve kararlılıkla mesken tutan Kara Oğlan'dan söz etmiştim. Biliyordum ki onun sorumluluğunu alırsam sokakta baktığım kedilerden farklı bir yere oturacaktı gönlümde. 
Pek çoklarının gözünde güzel bir kedi değil Kara,bildiğiniz tekir işte. Kısık sesli ,koca kulaklı  ,yediği onca yemeğin nereye gittiğini anlayamadığım zapzayıf bir kedicik. Bu kedi tercih nedeni olmadığını bilircesine ürkek ve kendisine verilenle yetinecek kadar tamahkar. Yalnız bir özelliği var ki ben şunca kedi bakarım hiçbirinde görmedim;olağanüstü yumuşak ve sevecen... 
Veteriner ziyaretinin ardından bir süre ortadan kayboldu. Belli ki ardarda yapılan 3 iğne canını adamakıllı yakmıştı. Sonra acıkmış olmalı ki yeniden ortaya çıktı. Eşimle yarasına pansuman yapmak üzere içeri aldığımızda can havliyle öyle bir bağırıp tısladı ki eşime , ''bırak ,şimdi çok kötü tırmalayacak '' dedim. Eşim inatçıdır ,bırakmadı . Kara bağırdı çağırdı ama pansumandan kurtulamadı. Isırdı mı ? Hayır ! Ardına bakmadan kaçtı gitti ama ne ısırdı ne de tırmaladı.
Bahçeye geliyor ,karnını doyurur doyurmaz kaçıp gidiyor. Veterinerimiz ''üstüne düşmeyin,korkarsa kaçar gider ,bir daha da dönmez ,kötü olur '' dediği için şimdilik üstüne gitmiyoruz. Bizimle yaşamaya karar verirse onu kabul edeceğiz. Bu arada onu canı kadar sevecek, evine kabul edecek bir aile bulursak ve bu yuva içimize sinerse onu evlendireceğim (!)




19 yorum:

  1. Bence çok güzel bi' kere! :)
    Gözleri yeter :)
    Dilerim gerçekten sımsıcak bir yuva bulursunuz.
    3 kedi ve bir köpek gerçekten çok zor olur.

    YanıtlaSil
  2. Bence de Ellacığım şahane bir tekir oğlan ama millet cins kedi peşinde biliyorsun. Küdük'ü ver alalım diyenler bile oldu iyi mi? Küdük şahane bir kedidir ama bakımı ne kadar zordur oysa. Bu tekirler hem kolay kolay hasta olmazlar hem de taştan yumuşak (!) ne versen yerler. Öptüm sizi ,Minnak'a bakmaya doyamadım hakikaten maşallah!

    YanıtlaSil
  3. Biyikli olsaydim, biyik alti guluyor olurdum. Kara bey Harem Agaligina yukselmis bile.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah gözlere bayıldımmmm. sanki bakılıp terkedilmiş bir bakışları var:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticeciğim,yok bizim sitede geçen yaz doğdu bu oğlan ,kışın bekçi baktı buna ama bakışları pek güzel haklısın!

      Sil
  5. Şansı bol olsun, ya da hoşgelmiş:) Çok güzel ve evet çok güzel bi oplan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boncukçu amin! Zaten hiç kimse arayıp sormadığına göre bize hoşgeldi :)

      Sil
  6. Ah yakışıklım benim. Gözleri aynen Fincaniloş'un gözleri. İçim titredi yine.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Nilgün hanım,yüreğinizin yumuşaklığını gayet iyi anlıyorum,ben diyorum ki siz onu yaz dönüşü o sokaklarda yalnız başına, o sokaklarda bırakmayacaksınız.Güzel bir ev bulamazsanız,içimden bir ses ona kucak açacağınızı söylüyor.Erkek kardeşimin nerdeyse 16 yıldır üç kedisi var ve evde bakıyor.Üçü de yaralı yavrulardı.Şimdi hepsi birer toparlak dobişler.Geziye gittikleri zamanda hemen teyzeleri gelir evde onları bekler.Bu kediler sayesinde oğullarının astım bronşitini yendiler.Ne derseler desinler,bu küçük kediler köpekler,her zaman hayatımıza küçük mucizeler getiriyor.Hani bizim kaju kızımın kuşunu yedikten sonra bir maceramız vardı ya!İşte o kaju ablasına ne mi yaptıda kendini affettirdi.Tesadüf olacak ya,bir oyun ciziminde kaju figürünüde kullanmış ciziminin içine,işte o çizim kızımın çok çok istediği büyük ajansa geçmesine vesile oldu.Şimdi gelinde bu küçük mucizeleri nasıl unutalım değil mi?Sağlıcakla kalın.Öpüyorum kızları,Keşkülü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanımcığım öyle güzel bir olay anlatmışsınız ki ben bu masumların evlerine şans getirdiklerine bir kez daha inandım. Kara oğlanı ne yazık ki İzmirdeki eve alamam. Apartmanda 2 kedi 1 köpek bile çok büyük sıkıntı ama her hafta gelip onu doyurmaya ve bahçede koruyup kollamaya devam. Neyse ki site bekçimiz hayvanları çok seviyor,kışın işi de az olduğu için can yoldaşı diye buna bakar. Soğuklarda bekçi kulübesine alır filan... Bakalım gelecek günler ne gösterecek? Biz de sizi çok öpüyoruz.Sevgilerimle ...

      Sil
  8. Ev kedisi olmasın Colette. Hani canı sıkıldıkça da komşu ziyaretlerine çıkıyor gibi! Çok temiz, güzel ve bakımlı sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Oya hanımcığım ,bizim site etrafı kapalı, korunaklı bir site. Dışardan köpek giremiyor,arabalar da kartla girebildikleri için mecburen yavaşlıyorlar. O nedenle kediler için çok korunaklı. Yazın sabah akşam onları kuru mamayla besliyorum. Kışın 8-10 kiloluk mama alıp depoya koyuyorum ve bekçiye'' buradan her gün kedilere ver ''diyorum. Gerçekten de veriyor çünkü bekçimiz hayvan seviyor ve mamalar da çabucak bitiyor :) Kedilerin hepsi bakımlı ve temiz yani... Pek çok kişi onlardan nefret etse de sitemizin kedileri yarı yarıya ev kedisi sayılırlar.

      Sil
  9. çok güzel bakımlı bir kedisevgili colette sokak kedisi olamayacak kadar sanki bir evden bırakılmış ve sizde tekrar o sıcaklığı bulmuş gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mor Menekşe bizim sitedeki kedilerin çoğu böyle:) Güzel ve temizler.

      Sil
  10. colette'cim,
    gerçek bir hayvanseversin sen,tebrikler
    ben de bir sokak köpeğini aldım.depoya girmiş ve sırtını çok kötü yara yapmış.
    belediyenin veterineri hergün 2 kere baticon sür dedi.yeter mi dedim,yeter dedi.
    fakat ben de yeşil sprey var,bilirsin mutlaka
    o daha mı iyi gelir?
    bi arkadaşım da pudra dök dedi
    ne önerirsin?
    sürekli de yalıyor yarayı,kabuk bağlayan yeri koparmak istiyor sanırım.
    acil fikrin lazım bana,lütfennnn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mailini yeni gördüm umarı geç kalmadım . Fidoşcuğum batikon sür ve antibiotikli herhangi bir merhem sür sabah -akşam. Yalamasını engellemek için de başına Elizabeth yakalığı da denilen bir başlık var,ondan alıp takabilirsen daha çabuk iyileşir. Kolay gelsin arkadaşım!

      Sil