22 Eylül 2012 Cumartesi

Ah insanoğlu ah!


Ah insanoğlu ah!
Elindekinin değerini keşke kaybetmeden önce anlayabilseydin!
Sokaklarında kedi köpek kalmayan Avrupalı şimdi duvar resimlerine bakarak avunuyor.
Bizler de böyle boş ve ruhsuz sokaklarda başını sevecek tek bir patili olmadan büyütmek istemeyiz  çocuklarınızı değil mi?
Yeni Yasa bu dostlarımıza kısacık ömürlerinde sokaklarda bizimle yaşamayı çok görüyor. Toplanıp bilinmeze doğru götürülmeden engel olmalıyız. Bu ülkede hayvanseverlerin gerektiğinde her türlü hırs ve kibirden arınarak,siyasi görüşü ne olursa olsun tek yürek olabileceğini göstermeliyiz!
Kim elinden ne gelirse yapmalı!
Yasa tasarısı onaylandıktan sonra geri dönüşü yok! Bizim sesimize kulak vereceklerine inanmalı tasarıya karşı çıkmalıyız!


Unutmayın sevgi her zorluğun üstesinden gelecektir. Bu masumlara duyduğumuz sevgi bizi güçlü kılıyor. Sokaktakiler de benim kızlar kadar güzeller ama ne yazık ki o kadar şanslı değiller.
Buraya konuk olanlar zaten hayvansever ,yüreği merhametle dolu insanlar,. O halde görevimiz hayvanlara çevremizdekilerin de bizim gözlerimizle bakmalarını sağlamak!
Herkese güzel bir hafta sonu dileklerimle!

3 yorum:

  1. elimizden geleni yapmalıyız ama nasıl hala kendi içimizde kavgalıyız

    YanıtlaSil
  2. Ella'cığımın Polonya'da bir kedi evlat edinebilmek için ne çabalar gösterdiği geldi aklıma. Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde de durum aynı. Tamamen yok etmişler sokak hayvanlarını. Dünya yalnız insanlara aitmiş gibi..Oysa eksik bir dünya bu eksikliğin intikamını mutlaka alır. Umarım hayvanseverlerin bunca çırpınışı işe yarar.

    YanıtlaSil
  3. ortaçağda veba salgının başlama nedeni kedilerin ateşe atılıp yok edimesi ve bunun sonucunda da farelerin çoğalması , farelerdeki vabanın pireler vasıtasıyla insanoğluna bulaşması. böyle bir deneyimi yaşadığı halde insanoğlu hala ders almadı. doğadaki her varlığın yaratılmasının bir nedeni olduğunu ve bu dengeyi bozduğu an dönüp dolaşıp yine en çok insanın zarar göreceğini hala anlamamakta ısrarcı olması, insanın beyni ne kadar gelişse de vicdanı cahil kaldığı için hep geçmişte yaptığı hataları tekrar edeceğinin bir göstergesi ne yazık ki.
    bu yasayı çıkartan başka bir hükümet olsa anlarım, ama her konuşmalarında Hz. Peygamberimizin sünnetlerinden ayrı yaşamadıklarını iddia ederler.Hz.peygamberimzin hayvan sevgisini ve öğretilerini niye göz ardı ederler o zaman .
    dahası hayran oldukları osmanlı döneminde kedilere (sadece kediler değil tabii ) ne kadar özenli davranıldığını bilmezler mi, açıp biraz tarih okusunlar da biraz ders alsınlar.utansınlar bu yasayı önermekten :)

    YanıtlaSil