21 Eylül 2012 Cuma

Kabus gibi...

Dün gece bir kabus gördüm. Hani yeni Hayvan Hak-sızlık-ları (!) yasasına göre ne kadar evcil hayvana sahip olacağımıza yasalar karar verecek  ya,isterlerse gözümüzün yaşına bakmadan evladımızı koynumuzdan söke söke alacaklar ya,işte benim kızların bilinmezliğe götürüldüğünü gördüm. 
Lütfen duyarsız kalmayalım,onlarsız olmaz. Doğada bir denge var,hayvanlar bizimle bin yıllardır yanyana yaşamadılar mı bu gezegende? Şimdi neden durup dururken fazla göründüler birilerinin gözüne?
İtlaf çözüm müdür? Soykırım insanlık ayıbı değil midir?
Zaten sokak hayvanlarının en şanslılarının ömrü 2-3 yıl ,bırakalım onu da ait oldukları yerde yaşasınlar. İnsanların tekmelerinden,işkencelerinden,türlü türlü zulümden,açlıktan susuzluktan,soğuktan doya doya yaşayamadıkları kısacık ömürlerine göz dikmeyelim,göz dikmelerine izin vermeyelim!
30 EYLÜL PAZAR GÜNÜ SAAT 14 DE BASIN BİLDİRİSİ İÇİN TOPLANIYORUZ. 
Lütfen olanağı olanlar gitsin ya da gitmek isteyenler için  bu duyuruyu yapalım!


8 yorum:

  1. Bir elin nesi var iki elin sesi var.Bu konuda hayvan sever bizlerinde sesimizi duyuracağımıza inanıyorum.Dünya bizim olduğu kadar hayvan dostlarımıznda....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler sevgili Canan hanımcığım,yüreğinizin güzelliği ta buralardan içimi ısıtıyor!

      Sil
  2. Umarım sesimizi duyarlar. Umarım orman barınağı dedikleri şeyin aslında onları ölüme göndermek olduğunu, kimsenin senelerce kızım, oğlum diyerek büyüttüğü çocuğundan(hayvanından diyemeyeceğim) vazgeçmeyeceğini anlarlar. Allah aşkına herşey bitti de, tek derdimiz bu mu artık?!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seda tabii ki her işimiz bitti. Baksana terör yok,işsizlik yok,refah seviyemiz İsveç'i geçti ,Hayvanlar da olmayıversin! Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın bunları!

      Sil
  3. Keşke orada olsaydım :/
    Tek başıma ne yapabilirim? diye düşünüyorum kara kara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellacığım sen bana moral oluyorsun, manevi destek oluyorsun ya daha ne olsun! Ben de yalnız başıma hiçbir şey yapamam ama biliyorsun bizim dernek epey sıkı çalışıyor,onlar da bana"yaz! " diyorlar,"en iyi bildiğin şeyi yap! "30 Eylülde umarım sesimizi duyarlar!

      Sil
  4. bizde taksimde olacağız...umarım sesimiz duyulur

    YanıtlaSil