19 Eylül 2012 Çarşamba

Lütfen duyarsız kalmayalım!


Sessiz sedasız çıkarmaya çalıştıkları "Hayvan Hakları Yasası" 'ndan haberiniz var mı?
Artık sahipsiz hayvanlar çocuklarımızın gözü önünde bağırta bağırta toplanıp işte böylesi yerlere hapsedilip "İTLAF EDİLECEKLER!"
Ya da ıssız ormanlık alanlara atılıp açlık ve susuzluktan birbirlerini parçalamaya mahkum edilecekler.
Evinizde beslediğiniz evciliniz de güvende değil. Ne kadarına bakacağınıza sizin adınıza karar verecekler,"bu kadarı fazla ,sen en fazla 1 tane bakabilirsin" diye çocuğunuz gibi baktığınız evcilinizi alıp götürecekler! Hayvan sevmeyen komşunuzu kızdırmanız yeter,şikayet etti mi tamam!
Zavallı köpekler insanlara güvenirler ,onları yakalamak kolay,ya kediler... Onları belki de gözünüzün önünde öldürecekler!
Bu travmaya çocuğunuz nasıl dayanacak? Koyun koyuna yattığı kedisi / köpeği ondan zorla koparılınca ona ne diyeceksiniz?
Siz unutabilecek misiniz? Keşkül'ü ya da Küdük ,Tagaddi'yi ,Karaoğlan'ı ben nasıl teslim ederim? Kapımın önündeki yamyamlarımdan birini ( sadece yemek zamanı geldikleri için ve hep aç oldukları için biz onlara yamyam diyoruz) nasıl teslim ederim?
Gücümüzü ,kararlılığımızı gösterelim!
Lütfen sessiz kalmayın burayı  tıklayın ve imzalayın! 

18 yorum:

  1. Çok kötü fotoğraf içim acıdı.Colette duyarlılığın için sevgilerimi sunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan fashionartflover en masum olanın seçtim. Bu konuya kamuoyunun dikkatini çekmek zorundayız,desteğin için teşekkür ederim!

      Sil
  2. Onun bunun çocukları.
    'Sevgi' nedir bilmiyorlar ki senin evladın gibi sevdiğin, canının bir parçasını kollarından alacaklarının bilincinde olsunlar.
    İnsan evladına 'kelle' diyenlerin varın hayvanlara ne diyeceğini hesaplayın.
    Yaratıklar...
    Şeref yoksunları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ella'm ,içsesim,diyemediklerimi diyenim! Seviyorum seni!

      Sil
    2. Ben daha neler neler diyorum, tahmin edebiliyorsundur colette'cim...
      Ben de seviyorum seni! :)

      Sil
  3. Offfff! Offf! İçim yanıyor ! Ben imza atmıştım zaten, twitter'da paylaşayım bari..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum biliyorum aynı yolda yürüyoruz zaten. Evimi Seviyorum'a bir süre ara verdim ama buradayım,bu masumların sesini duyurmak için buradayım! Desteğin için teşekkürler!

      Sil
  4. ben de imzamı çaktım arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fidoş'um desteğin için teşekkürler! Bu masumların yanında olduğunu biliyordum zaten!

      Sil
  5. diyecek sözüm bile kalmadı artık. hemen imzalıyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selinciğim teşekkürler canım. İmzalayalım ve daha çok kişinin imzalamasını sağlayalım. Kamuoyunun dikkatini çekmeliyiz!

      Sil
  6. coletteee.


    koydugun resmı facebook ta gormustum

    sınırlerım bzuldu aglıyorum su an


    nasıl olabılıyor bunca haınlık kotuluk dıye

    ne olur elbırlıgıytle bu yasaya karsı duralım


    bu dılsız masumların sesı olalım

    ne olur


    hıc umıtsız olmayalım



    hep bırlıkte engel olalım

    bu manzaralar olmamalı

    olmasın !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öykücüğüm zaten yazmama sen vesile oldun. Yoksa yazmaya küsmüştüm ben ama haklısın buradan ,facebooktan ,her yerden ses vermeye devam!

      Sil
  7. böyle bir olaya şiddetle karşıyım. bu kanunu ve çıkaranları kınıyorum..

    YanıtlaSil
  8. Ablacım bunu kaçırmışım ben simdi yorumun üzerine geldim hemen. Ellerin dert görmesin:)

    YanıtlaSil
  9. Yürek dayanmaz buna,çok üzülüyorum.Geçen hafta bu kabusu yaşadım.Arkamızdaki apartmanda ki 3-4 aile birleşip her hafta sonu mangal partisi yapıyorlar çoluk çocuk kalabalık ve gürültülü bir şekilde.Bende karanlıkta arka balkondan çamaşırları toplayayım dedim.Bizim Kaju da arkamdan gelince oradaki kalabalığa havlamaya başladı.Sinirlenince çok zor tutup içeri alabiliyorum,vahşi köpek gibi oluyor yüzü.Sadece kandırarak ya da bir oyuncak içeri doğru atarsam kandırıyorum.Ama o mendebur insanlara bir iki dakika havladı.Neyse çok zor içeri aldım.O arkadaki sefil insanlar bir kere bile selam vermeyen insanlar.Aradan bir buçuk saat geçti kapı çalındı.Gözden iki polisi gördüm.Kaju ya tasmayı takarak açtım.Hemen ilk lafım polise köpeğim için mi geldiniz dedim.Evet,çevreden şikayet var dediler.Bende,yaz olduğu için balkonlar,pencereler hep açık,dışarda ki çocuk ve siren sesine bağırıyor.kış gelince bağırmaz çok evcildir dedim.İyi polis amcalar daha dikkatli olun dedi ve gittiler.İşte o zaman,sanki kajuyu almışlar gibi bir üzüntü çöktü bana oturup ağladım.Kızımda yoktu yanımda gerçekten kötü oldum.O sıcakta tüm pencereleri kapatıp oturdum.Ama mangalcıların gürültüleri hala çift camdan bile içeri geliyordu....Ama beddua ettim onlar için.İnşallah bir daha orada mangal partisi düzenleyecek havayı bulamayasınız dedim.Hatta arkadaşlarınızla kötü olasınız da bir daha nasip etmesin Allah parti yapmanıza dedim.El kadar yavrumun iki dakikalık sesini şikayet ettiler....Bu hafta sonu hiç parti yapmadılar,eeee Allah görüyor dedim.Bu mendebur insanlar hiç demezler mi?Ne güzel bir hayvana yuva yapmışlar,yediriyorlar içiriyorlar,bin bir zorluklarla bakıyorlar bu aileler,sadece Allah rızası için demezler mi,hiç bunların vicdanları yok mu?Bu insanların çocuklarını bile sevmelerinden inanın şüphe duyuyorum.Sonuç olarak hep tetikteyim.....Face de paylaştım,inşallah vicdanlarıyla baş başa kalırlar.Esen kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sibel hanım insanlardaki sevgisizlik,bencillik ve tahammülsüzlük artık sınırları aştı. Şimdi mangal kokularıyla,isle pisle etrafı kirleten,sarhoş olup bağıra çağıra şarkı söyleyen insanlar bir köpeğin gayet normal bir davranışı olan havlamasını çok görüyorlar,kapıya polis yollayacak kadar arsızlaşıyorlar ya ne diyeyim ben onlara? Sevgisizlik sarmış her yanımızı:( Üzülmeyin siz Sibel hanım lütfen,olayı kişisel algılamayın . Bizim sitede de veteriner hekim bir bayan -hem de anne olmuş birisi- kedileri toplayıp çuvala doldurup sahile atalım diye insanları örgütlemeye çalışıyor.Neyse ki şakşakçısı çok ama işbirlikçisi yok. Ya da benim gibi birkaç hayvanseverden çekiniyorlar şimdilik. Yasa taslağı onaylanırsa elimiz kolumuz bağlanacak ama ne yazık ki:( Sevgiler ,size ve güzel ailenize;tabii Kaju'ya da...

      Sil