12 Kasım 2012 Pazartesi

BİZ BÜYÜDÜK ARTIK !

Biz artık büyüdük. Kendi başımıza bahçeye çıkıp dolaşmaya cesaret edemesek de yaş mama ,küçük taneli kuru mama  yemeyi öğrendik.
Coletté anneyi görünce pıtı pıtı ona doğru koşmayı da öğrendik.
Coletté anne "artık size yuva bulmanın zamanı geldi " diyor. Annemiz Kömür'ü kısırlaştıracakmış ,"Anneniz hastanedeyken siz de yeni yuvalarınıza giderseniz iyi olur.yavru kediler evlerine çabucak alışıyorlar  " diyor.
Bize evinizi daha da önemlisi yüreğinizi açar mısınız?
Çok şey istemeyiz,size çok yük olmayız . Annemiz bize Colette annemize çok iyi baktı. Anne sütü aldık ,temiz bir ortamda büyüdük. Sonuçta biz sokak kedisi bir annenin çocuklarıyız,genlerimiz sağlam. İkide bir hasta olup sizi üzmeyiz,mama seçip bütçenizi sarsmayız. Hem belediyelerin veterinerleri bize ücretsiz kuduz aşısı da yapmakla yükümlüler. Diğer aşıları da veteriner kliniklerinin yarı fiyatına yapıyorlar. Bilginiz olsun!



Ben "Beyaz kuyruk" Bildiğiniz safkan Tekirim. Diğer tekir kardeşimden tek farkım kuyruğumun ucunu annem boya yaparken beyaz boyaya daldırdığım için (!) bembeyaz olması :)  Yoksa beni diğer kardeşimden ayırmak çok güç. Çok sosyalim ,Coletté 'i görünce kapıya kadar koşu yapıyoruz ,hep ben kazanıyorum. Miniciğim ama çok sağlıklıyım. 
Beni evinize en önemlisi yüreğinize almak ister misiniz?



KADİFE YUVALANDI :)

Ben " Kadife " Adımı annemin bir arkadaşı koydu. Fotoğraflar güzelliğimi yansıtmıyor. 
Annemden doğduğumda diğer kardeşlerimden çok daha küçüktüm. Coletté ben öleceğim diye çok korktu ama ben bir savaşçıyım. Hayata öyle bir asıldım ki şimdi kardeşlerimden çok daha iriyim. Kocaman bir kafam var. Erkeğim ben be heyyytttt!!!!
Tüylerim yumuşacık kadife gibi. Kardeşlerim Keşkül'e kıh ! yapıyorlar ama ben Keşkül'ü seviyorum . En çok da Coletté anneyi seviyorum.
Beni evinize ,yüreğinize almak ister misiniz?

Yavrular 3 tane ,ikisi tekir biri gece kadar kara.
Almak isteyenlerle görüşüp öyle karar vereceğim."Ne olursa olsun bir yuvaları olsun " demiyorum ,"iyi birer yuvaları olsun! "
Ha bir de öğrenci kardeşlere vermeyeceğim. Darılmasınlar ama okul bitiyor kedi gidiyor! " Ben bırakmam !" demeyin lütfen binlerce örneğini gördüm.

İlgilenenler bana mail atsınlar lütfen. Mail adresim www.evimiseviyorum.colette@gmail.com 
Kalın sağlıcakla!

15 yorum:

  1. Ah kuzucuklar. İnşallah bir an önce iyi yuvalar bulurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah! Sosyal ortamda paylaşırsanız sevinirim.

      Sil
    2. Ben de baktım.Kadife çok şirinmiş,İnşallah iyi bir yuva bulunur.

      Sil
    3. İnşallah Nilgün hanımcığım!
      Bu tekirlerin sayısı pek çok o nedenle taliplisi pek olmuyor. Cins kedi olsalar kapış kapış giderler. Hoş talihleri güzel olsun. Ben kapıda sarı bir İran kedisi bakıyorum,tek gözü kör ve terk edilmiş :(

      Sil
  2. Ben çocukken evimizin ilk kedisi bir Tekir di.İyi arkadaş olduk yıllarca birbirimize.Okulum yakındı,geçirirdi beni her sabah sokağımızın sonuna kadar.Biz ona Teko derdik.Tekirlerin başları üzerindeki izlerin sevgili Peygamberimiz in elinin izi olduğu söylenir. O yüzden eskiler daha farklı sever tekirleri, benim gibi :)
    Bahtı açık olsun hepsinin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Tülin ! Kadife iyi bir eve gitti darısı Tekir Bekirlerin başına.
      İstersen sana getiririm ama beyaz kuyruğu ha ne dersin ?

      Sil
  3. Kuzucuklar... işşalla çok sevilecekleri birer yuva bulurlar :/
    Kıyamıyorum şu masumlara.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Colette Hanımefendiciğim,
    Yazacaklarım için utanıyorum. Hepimizin sebebi var. Hakkikaten el kadar bebelere bakamıyoruz.
    Siz de iyi biliyorsunuz. Ben bir masumun kanına girdim bu ev sahibimin karısı yüzünden. Kedimi götürüp dağ başlarına attıydı. Kadifemi çok sevdim ya, fakat onunda bahtını karartmak istemiyorum. Gelip gidip bu bebelerin fotoğarflarına bakıyorum. Çok güzel bakıldılar ve çok güzel oldular maşallah.
    Kendime kızıyorum, taşın bu evden diyorum, yalan söylüyorsun diyorum kendime. Fakat daha yeni taşındım ve tekrar taşınmaya takatim yok.
    Kadifemi Bekirleri çok çok öpün. İnşallah bahtları açık olur, güzel insanlarla yaşarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Ali Bey ,Ev sahibinizin karısına daha önce ettiğim bedduanın aynından bir kez daha ediyorum. İnşallah yaşlanınca onu da evlatları götürüp ormana bırakırlar !
      Neyse siz güzel gönlünüzü hiç daraltmayın "Kadife bu sabah yuvalandı ! "
      Darısı diğerlerinin başına diyorum. Hakikaten çok zor durumdayım. İkisi evde 11 kediye bakıyorum. Bunlardan biri tek gözü kör bir İran kedisi. Üstelik sokağa atanı da biliyorum. Terbiyesiz, seviyesiz bir kadın!!! Kış geliyor şimdi bahçeye kedi evi yapacağız ,işin bir başka yönü de bu...
      Neyse Kadife koca kafalı ama çook yakışıklı bir oğlandı ,görüyorsunuz değil mi güzel oldun mu her kapı açılıyor :)
      Biraz neşelendiniz değil mi?
      Sevgiler bizim kalabalık evden size!

      Sil
  5. Bir şey oldu yorum kayboldu.. Geldi mi??

    YanıtlaSil
  6. çok güzeller. ben de bakmayı çok isterim ama eşim maalesef çok sorun çıkarıyor bu hususta :( inşallah iyi evlere giderler de sokağa atılmazlar. insanlarımız çok kötü ve sorumsuzlar maalesef. kuşadasındayım ve en son marinaya yemeğe gittiğimizde, lokantalar insanların sitelerdeki kedileri çuvalla oraya getirmelerinden şikayetçiydiler. lokanta besler mantığıyla... evimizde artan yemekleri bile vermeye kıyamıyoruz besbelli?
    annem yazlığının yanındaki inşaattaki yavrulara bakıyordu, gizlice götürüp atmışlar. gece miyavlamalarından rahatsız olmuş paşalar :( ertesi gün mama ve şırıngayla gittiğimizde bulamadık. annem de şüphelendiği komşuları için sizin bedduanızı etti.
    iki yıl öncede çocuğu sevsin diye bir kaç günlük yavruyu annesi ve kardeşlerinden ayırmışlar, annesi geri almayınca da kapımıza koymuşlardı. ne kadar baksak da annesinin sütü kadar fayda edemedik, üç hafta sonra öldü pisicik :( off off. hangi birini saysam. allah ıslah etsin. insanlarımız gaddar. fareler burunlarını kemirsin ne diyeyim.

    YanıtlaSil
  7. Ben bu minik kuzuları görmemiştiiim! Çok tatlılar, bayıldım. Benim için de öpün koklayın.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Üç tane olmasa elimde, birini alırdım belki Nilgün ablacım. Kısmet, inşallah iyi bir yuva bulur herbiri. Haklısın bu arada, öğrenciye verilmez :(

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,
    Ben bloğunuzla yeni tanıştım. Kızlarınız harika. Hepsi birbirinden tatlı. Bizim de british short hair bir kedimiz var. O da yavru ve Kadife gibi koyu renkli. Adı da Sultan. Sultan, koyu gri. Bence çoğu kişi açık renk kedi severken koyu renk kedi sevmek ayrıcalıktır:) Alanı tebrik ediyorum. Bütün hayvanlarımızın bahtı güzel olur inşallah.

    YanıtlaSil