2 Aralık 2012 Pazar

Safkan İran kedisi sokaklarda!



Biliyorum sizleri çok ihmal ettim. Yazmayalı ne çok olmuş,oysa yazacak pek çok şey var...

Malum kış geldi,havalar soğudu. Sokaklar yine terkedilmiş cins hayvan doldu. Bunların çoğu kışı atlatamayacak . Biz bir avuç hayvansever yine elimizden geldiğince onlara bakmaya çabalayacağız ,onları acımadan sokağa terkeden insafsız insan müsveddelerinin ayıbını örtmek için...

Bana soruyorlar kedileri niye barınağa almıyorsunuz diye. Kedileri hapsedemezsiniz de ondan. Barınakların en iyisi bile hapishane gibidir onlar için. Kediler  evlerinin sıcak ve güvenli konforunu isterler ama eve hapsedilmekten  bile hoşlanmazlar.

Kediler demek bile yanlış,onları azıcık tanıyanlar bilirler ki " kediler "yoktur"  kedi " vardır. Aynı ırktan olanların ortak özellikleri olsa da hiçbirinin huyu birbirine benzemez. 

İran kedileri örneğin,uzun tüylü ,gösterişli ama narin kedilerdir. Özenli bakım gerektirirler. Dışarda yaşamaları neredeyse olanaksızdır. Hal böyleyken bu aralar İran kedisi pek moda oldu ya  kolayca alınıp satılır oldular. Bir o kadar da terkediliyorlar!

Bizim sitede yaşayan bu kedicik örneğin,yaz başı sokağa atıldı. Atan insan müsveddesini tanıyorum. Buncağız onu her görüşünde peşinden koşmuyor mu içim parçalanıyor. Yaz boyu 10-15 kediyle birlikte bahçede buna da baktım. Sokak kedileri buncağıza yemek yedirmedikleri için başında bekledim ,ayrı yedirdim. Nasıl uysal bir kedi bu anlatamam. İlk sokağa atıldığında benden ürküyordu,pencereden gözlüyordum onu ,ben içeri girince yavaşça tabağa yaklaşıyor bir lokma yemeden tepesinde biten kedilerden dayak yiyordu. Zamanla bana güvenmeyi ,beni sevmeyi öğrendi. Garip diyorum ben ona. Sahibi olacak kadın da Şarap ...

Adı her ne olursa olsun,o bir garip kedi. Tek gözü kör,diğeri de yarım görüyor. Bu haliyle kışı atlatması olanaksız. Ben eve alamam. Evdekiler isyanda. Kediler görür görmez tıslıyor,Keşkül de "yeter artık " diye yalvaran gözleriyle bana bakıyor. Evet yeter artık nereye kadar? Bu kedi rahat edebileceği sevilip bir daha terk edilmeyeceği bir eve gitmeli. Lütfen ona el birliği ile bir yuva bulalım. Bu kışı atlatamazsa ben vicdan azabından kahrolurum !

22 yorum:

  1. Ah benim güzel yavrum. Onu terk eden insanı hala seviyor. İnsandan daha vicdansız bir canlı var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın :( Rezil kadın hem ayağıyla itti ,iterken de bana baktı,ben görüyor muyum diye. Elimden alamayacaklar bir gün onu o kadar deliriyorum yani.
      Ben ki çok sakin biriyimdir ama söz konusu terkedilen,işkenceye uğrayan hayvanlar olunca deliriyorum !

      Sil
    2. Çünkü onların avukatları, yüksek yerlerde tanıdıkları, şikayet dilekçesi yazacak elleri ve söyleyecek dilleri yok. İnsan hayvanlara üzülmesin de neye üzülsün.

      Of Allahım.

      Sil
  2. İçim acıyor :(
    !İyi ki Türkiye'de değilim' diyorum bazen kendime... sokağa terk edilen minicik yürekleri göre-bile eve gittiğimde gözüme uyku girmez, onların soğukta-aç ne yapacaklarını düşünmekten yaşamı cehennem ederdim kendime :(
    Of ya... suç olsun hayvan ticareti artık!
    Her parayı verene minicik bir canla oynama hakkını vermesinler!
    Cezası olsun sokağa hayvan bırakmanın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ella'm olsun vallahi. Hem de öyle cezalar gelsin ki başka hiçbir iş yapmalarına iş yeri açmalarına izin verilmesin bu köle tüccarlarının!

      Sil
  3. Ben Şanslı için bu kadar gözyaşı dökerken bu insanların yaptığını anlayamıyorum.İnşallah bir yuva bulunur bu güzelliğe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gönülcüğüm çünkü sen "insan gibi insansın ! "
      Şanslı'ya ben de çok üzüldüm ama teselli olur mu bilmem;O çok sevildi ve çok güzel yaşadı.
      Darısı buncağızın başına,inşallah güzel bir ev buluruz.

      Sil
  4. Bunları okuduğumda çok üzülüyorum ben de.Hem üzülüyor, hem de çok kızıyorum.
    Dün de benim kapının önünde bir tane tekir bağırıp durdu.7. kattayım. Nasıl geldi anlamadım. Belli ev kedisi.Ben de kuru mama ne gezer, dolap da ise gece bahçeye bırakılacak kemik, yemek artığı falan olur bazen. Baktım biraz tavuk var.Koydum, yedi bir güzel.Sonra yine ağladı.Ha, dedim su ! O nu da içti.
    Kapıcının çöp toplama saatinde de yok oldu.
    Oğluma dedim.Kısmetini almak için gelmiş :)
    İşte böyle can, evime alamıyorum. Aynı ortamda uzun süre bulunma konusunda doktor yasağı var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum Tülinciğim!
      Senin güzel yüreğini bilmez miyim ben. Kedicik gelmiş nasibini almış ve gitmiş.
      Ben artık mahallenin delisiyim ya ,sokağa çıkarken bile çantama kuru mama koyuyorum :)
      Sevgiler canım!

      Sil
  5. hayvan sahibi olmak ruhsatlı, ehliyetli, sonu cezayla biten bir şey olmalı bence. iyi bir ceza olmazsa bizim insanımız öğrenemiyor çünkü. sevmeyip evine hayvan sokmayan insanlara daha bir saygı duyuyorum. hiç değilse göstermelik hayvanseverlik adı altında zavallıları böyle ortada bırakmıyorlar. kimbilir zamanında ne paralar dökülerek, "aman ne şeker şey" nidaları eşliğinde alındı garip :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız :( Bu ailenin kaçıncı vukuatı bu anlatamam.
      Görgüsüz şeyler.

      Sil
  6. Kahroluyorum:( Üzülmek ve yetişememek duygusu beni mahvediyor:(
    Facebook profilimde paylaştım. İnşallah sevgi dolu bir yuvası olur.

    YanıtlaSil
  7. İçim acıyor okuyamıyorum böyle haberleri Söyleyecek söz bulamıyorum :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de içim acıyor ama ne yapalım,yuva bulacağız hep birlikte .

      Sil
  8. Oğlum Ulus İzmir'de yaşıyor olsaydı hemen evlat edinirdim bu yavrucağı onun için. İki şehir arası getirip götürmeler uçakta ayrı, otobüste ayrı sıkıntı olduğu için burada bırakmak zorunda kaldı yavrum "SARI" sını :) Bu da çok tatlı bir sarıymış.. kıyamam..

    YanıtlaSil
  9. Bu güzelliği nasıl atarlar sokağa inanamıyorum! :( sizce kaç yaşındadır bu yavru?

    YanıtlaSil
  10. umarım artık bir yuva sahibidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer 7 kediyle birlikte ben sahiplendim . hepsi de onun gibi ya terkedilmiş ya da travmalı :(

      Sil