23 Ekim 2012 Salı

İYİ BAYRAMLAR

Biliyorum biraz erken oldu ama yarın  işten güçten başımı kaşıyamayacak kadar yoğun olacağım .
Bayram öncesi hazırlık,bayramda sayıları pek az olsa da akraba,eş dost ziyaretleri,Balıkesir seyahati derken buralara uğramak zor olacak.
Biliyorum sizler de çok yoğun olacaksınız,hatta geniş aileleri olan şanslılar bayramda daha da tatlı bir yorgunluk yaşayacaklar.  Eeee bayram demek küçüklerin yorulması,büyüklerin hatırlarının sorulması demek :)

Bayram kutlaması yalnızca insanoğlu için olmamalı deyip bir önceki yazımda Hayvan Bakımevindeki canlar için de mama yardımı çağrısı yapmıştım anımsarsanız.Bu çağrıma kulak veren güzel yürekli insanlara -izinlerini alarak- teşekkür etmek istiyorum.
"Biz bayramda tıka basa doyarken onlar aç kalmasın "diyerek sevgili Gooogoook Handan ve Sevgili Hobilemece Elif  ve yine bloğu olmayan bir dostum daha Sehayder'e yardımda bulundular. Kendilerine burada çok çok teşekkür etmek istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun, inanıyorum ki yardımları kendilerine  misli misli dönecektir. 

Sözlerimi daha fazla uzatmadan tüm blog doslarımın bayramını kutluyorum !  "Yüreğinizden merhamet,evinizden bereket eksik olmasın " !

 
Bu tekirlerin güzeli ,pek masum pek şirin,bir tekirden beklenmeyecek kadar da uslu ,Maşallah  !


 Fotoğraf güzelliğini yansıtmıyor ,upuzun tüylü ve pek sakin maşallah!



Daha doğduğu gün sepetinden çıkmaya çalışan tekir kucağımda da rahat durmadı,beni keşfetmeye çalışıyor :)


Bakar mısınız burnunu kapşonuma sokmuş beni kokluyor,şirin yaramaz !


Bu gün itibariyle 18 günlük olan - hiçbirinin huyu birbirine benzemeyen -bayram şekerlerim de sizlere armağanım olsun ! 
Maşallah deyin dostlar !

20 Ekim 2012 Cumartesi

Barınaklara yardım!

İZMİR-SEFERİHİSAR KÖPEK BAKIMEVİNE YEMEK TEMİNİ AZ DA OLSA YATILI BÖLGE OKULUNDAN YAPILMAKTADIR. BAYRAM NEDENİYLE OKULLAR TATİL OLDU ve YEMEK SIKINTIMIZ BAŞLADI. 
LÜTFEN KURU MAMA BAĞIŞLARINIZI ESİRGEMEYİNİZ.
SEHAYDER - 0532 4319780


Sevgili dostlar siz de çevrenizdeki bakımevlerine "bir benim göndermemle ne olacak ki " demeyin  lütfen 1 paket kuru mama olsun gönderebilirseniz bayramda herkes tokken onlar aç kalmamış olurlar!


Yasalar gereği bakımevimizin İban numarasını yayınlayamıyorum ama bana mail yoluyla ulaşabilirseniz seve seve veririm. Evinizden çıkmadan hatta yerinizden kalkmadan az da olsa bir bağış yapabilirseniz çok seviniriz. Bağış makbuzunuzu da dilerseniz belirteceğiniz adrese yollayabilirim. Ya da burada fotokopisini yayınlarım.

Duyarlılığınız için teşekkür ederim!




8 Ekim 2012 Pazartesi

VE... KÖMÜR ANNE OLDU !




Maşallah deyin kızıma!


Kömür 6 ekim cumartesi günü anne oldu.
Miniminnacık bir anne o...
Bizim bahçeye dahil olma çalışmaları başarıyla sonuçlandı.


Cumartesi günü sabah tayınını almaya gelenler içinde yoktu. Merak ettik onu. Evde tadilat var ya rahatsız oldu da başka bir yerde doğum yaptı zannettik. Yanılmışız burnumuzun dibindeymiş meğer. Kapısı kapalı olan bahçedeki depoya pencereden sızmış,orada 3 tane yavru dünyaya getirmiş. Anca akşam haberimiz oldu o da tesadüfen. Gıkı çıkmadı kızımın !


Hemen ona güzel bir yatak yaptık. Doğumhane haline gelmiş depoyu temizledik. Yaş mamasını taze suyunu koyduk,dinlensin diye bıraktık orada çocuklarıyla...
İki gündür ara ara bahçeye çıkarıyorum o bahçedeyken ben yavrularına bakıyorum,neyse ki bana güveni tam.


Yavrularımız bunlar ,maşallah kocamanlar. Hatta tekirlerden biri fotoğrafta pek belli değil ama daha irice olanı,bu gün sepetten indi yürümeye çabaladı ama anne Kömür çok fena kızdı,yakaladığı gibi attı sepete. Eşime dedim ki " bu kesin oğlan ,çekeceğimiz var :))) "
Bir de Tagaddi "orada neler oluyor ?" diye merak edip çıkıp gelmez mi? Bir kovaladı ki kendinden 2 misli iri Tagaddi'yi görmeliydiniz. Eee o bir  anne,kıskandı yavrularını ;olacak o kadar...
Haydi bakalım bayram şekerlerime bakın doya doya ama maşallah demeyi ihmal etmeyin olur mu?
Kalın sağlıcakla!

3 Ekim 2012 Çarşamba

KÖMÜR




Bakmayın bu kadar iştahla mama yediğine o daha bir lokmacık. Olsun olsun 7 -8 aylık . Annesi Karaoğlan'ın kız kardeşi Sıdıka. (Bir gün Sıdıka'dan da söz ederim size ) Sıdıka'nın annesi bizim sitenin eskilerinden ama sitenin en eski kızı artık olgun bir hanım olan Tagaddi. 
Kim bilir belki Kömür'ün Tagaddiyle bir akrabalığı vardır.
Pek güzel sayılmaz ama nasıl insan canlısı bir kedi anlatamam. ( iç ses ; Allah'ım bunların hepsi de beni buluyor. Azıcık edepsiz olsalar o kadar içim acımayacak.) 
Neyse konumuz bu değil. Kömür bu yaz benim bahçeye gelen yamyamlardan. Biz onlara "Yamyam " diyoruz. Sabah akşam gelirler mamalarını yerler fazlaca bir şey beklemezler. Başlarını biraz okşarım,karınlarını doyururum o kadar!
Kömür kendisi daha bebek ama bebekleri olacak. Geçen perşembe gelen veterinerimizin dediğine göre "akşam sabah doğum yapacak"
Bir defada 4 yavru yaptıkları düşünülürse bizim nüfus artıyor!
Kömür'e çok iyi baktım,bizim kızların mamalarından verdim o da şimdi bahçeden çıkmıyor ,her an bebeklerimiz olabilir. Umarım bebekler çok sağlıklı olurlar. Yeterli anne sütü aldıklarına emin olunca onlara hep birlikte yuva buluruz değil mi?
Kalın sağlıcakla!