28 Mart 2013 Perşembe

Bahçemizin kedileri / kısım 2


Bizim Süzme Karapati hanımefendi. Kısırlaştırma operasyonu sonrası klinikte geçirdiği bir haftada evini ,bahçeyi çok özlemiş. Şimdi eve kavuşmanın mutluluğu içinde ...


Duman ;mahallemizin en havalı kedisi.Çok güzel ve sanırım Mavi Rus melezi...
Kendisini asla sevdirmiyor,çok uğraştım ama yanına bile yaklaşamadım.


Führer; Badem bıyıklarına ithafen bu adı yakıştırdım kendisine ama çok sevecen bir hanımefendi. Başını bacaklarıma sürmeden yemek yemez,elime dokunmaya bayılır.
O kadar uysal ki Führer adı ona yakışmıyor ama onu ilk gördüğümüzde  aklımıza gelen ad buydu :)


Gariple Süzme ön bahçede oynuyorlar.

Belki yaza çize sizleri bıktırdım ama hepsi de yuva arıyorlar.
Süzme 'yi almak isteyen aile son anda vazgeçti,Garip de aynı akibete uğradı. Neyse bu da kar ,hiç değilse aldıktan sonra bıkıp da bir daha sokağa atılmadılar. Şimdilik ben bahçede bakıyorum ama hepsi sıcak birer yuvayı haketmiyor mu sizce?

Sayıları gün be gün artmakta olan bir kedi nüfusuyla kendi başıma başetmeye çalışıyorum. Bahçemdeki tüm dişi kedileri kendi olanaklarımla kısırlaştırdım ve ilk aşılarını yaptırdım. 

Umarım kısmetleri açılır!
Kalın sağlıcakla!

14 yorum:

  1. Gerçekten çok şirinler. Ne mutlu size ki bahçeniz var bakabiliyorsunuz, biz burada site içinde yemek vermek bile yasak. Ne biçim insan bunlar anlamıyorum bu yüzden sitede kimseye selam dahi vermiyorum. Hayvan sevmeyenin insani ilişkileri olabilir mi? Bu arada izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz İlhan bey!
      Gerçekten hayvan sevmeyen bir insanın hiçbir canlıya sevgi duyamayacak kadar katılaşmış bir yüreği olduğuna inanıyorum.
      Bahçemi kedilerle paylaşmak hem keyifli hem de çok sorumluluk isteyen bir iş. Yalnızca mama vermek yetmiyor,hepsi ayrı ayrı sevilmek ilgilenilmek istiyorlar ayrıca sağlıklı olmaları için de epey bir çaba gerekiyor. Maddi manevi!
      Ama olsun bu dünya hepimize yeter öyle değil mi?
      Sevgiler!

      Sil
  2. Ne guzeller. Bahcenin bitkilerden sonraki ikinci urtimi onlar. Masallah bahce de verimli, mahsul gittikce bollasiyor. hani derler ya; duyan geliyor.

    Saka bir yana keske sahiplenilseler, keske hepsinin evi barki olsa mutlu yasasalar. Yine de sanslilar siz varsiniz. Suzme'ye de gecmis olsun. ozledigi yuzunden belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursun hanım doğru söze ne denir?
      Geldikçe geliyorlar işte...

      Dileklerinize katılmamak mümkün mü? Hepsinin bir yuvası olsun, Amin!!!

      Sil
  3. çok tatlılar çok.
    Bizimde dışarıda baktıklarımızın sayısı 8 i buldu yemek saati dükkanın önünde bir sıraya geçişleri var görmelisin:))
    eşime senin müşteriler geldi diye takılıyorum:))

    sahiplendirme de ne zor işmiş canım yaa.
    Arkadaşımın yanında çalıştığı Dr. görev yeri izmir dışına çıkınca patilisini sahiplendirmek isiyor ama bulamadılar bir yuva barınakların tamamı arandı içeriklerinde şu kadar kedi şu kadar köpek denmesine rağmen kesinlikle kedi almadıklarını sadece köpek aldıklarını söylemişler.
    menderesdeki barınak sahibinin söylediğine de çok şaşırdım:((( bırakın sokağa gitsin demiş:((((
    iki gözü doğuştan engelli çok cana yakın 3-4 yaşlarında sarı tekir. hiçbir yaramazlığı da yokmuş, ama şu an haftanın yarısını yanlız geçirmek zorunda.
    İnsanları da anlamıyorum hem sahiplenmek istiyorlar hem de yavru ve cins pati arıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hatice yazdığın her satıra can-ı gönülden katılıyorum ama ben de Menderesdeki görevliyle aynı düşüncedeyim. Kediler için sokaklar barınaklardan çok daha iyi. Ha görmek engelli bir kedi için durum ne? Her koşulda çok kötü ,onun mutlaka bir evi olmalı.
      Sevgiler arkadaşım!

      Sil
  4. Hepsi bir yana en çok o Garip kıza yüreğim sıkışıyor!İnşallah onu çok sevecek ve gözü gibi bakacak biri çıkar tezlikle karşınıza. Amin!

    Bahçe m2' ye çok kedi düşüyor ancak. Sıcaklar başlayınca birbirinize dirsek atmaya başlarsanız hiç şaşırmayacağım.

    Size kolaylıklar diliyorum içtenlikle.
    Ayrıca öpüyorum içeride dışarıda ama sizin sınırların içinde gezen bütün kızları en kocamanından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan hanımcığım ben de en çok Garip için endişeleniyorum. Malum ona baktığım yerden daha iyisini güzel bir evi hakediyor. Hem belki gelecekte diğer gözü de tamamen kapanacak,o zaman ne olacak?

      Sevgiler arkadaşım,mutlu hafta sonları!

      Sil
  5. Ben kaç defa bana yavru kedi vermeye çalışanları geri çevirdim bu yüzden,yavrular kıyılacak gibi değil ama insanlar çok bencil çok duyarsız,siz ve sizin bizim gibiler,hayvan severlik adına elimiden geleni yapıyoruz,evimizde en fazla kaçtanesine bakabiliriz ki,iç dış parazit bakımı aşısı maması içerdeyse kumu hastaysa tedavisi...bakmak demek sadece mama vermek su vermek değil ki..Benim üç kedimin ikisinin birer gözleri yok,birinin arka bacakları çalışmıyor felçli ve 9 yaşındayken terkedildi iki yıldır bakıyorum,Allah ım eksik etmesin başımdan yavrumu..Kolay değil,hep sakat aldım onların yaşama şansı daha az çok zor dışarılarda,hele felçli olan anında ölür zaten..Ne olur bir iki tane alsalar evlerine insanlar,onun da rızkı bereketi kendiyle geliyor evlat gibi...Hayvan sevmek ona 4 4lük bakmak demek,sizin yaptığınız gibi.Bunu anlamaları çook zaman alacak gibi görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nalan hanımcığım siz var ya siz çook değerli bir insansınız. Cins kedilere bakmak matah bir iş değil .önemli olan sizin gibi bakıma muhtaç olanlara evini yüreğini açabilmek.

      Sevgiler hepimizden hepinize!

      Sil
  6. yorumları okuyorum da gerçekten insanlar insanlara tahammülsüz insanlar hayvanlara tahammülsüz ben apartmanda yaşayan artık kızım yatagımın ucunda olmasa uyuyamayan biriyim kaldı ki bende çocukken kedi köpek fobisi vardı veterinerden gelirken gören komsum aaaa bu şimdi her yere sürünüyordur dediği günden beri benim eve 3 komşum gelip gitmeyi kestiler bu sıkıntı neden anlayamıyorum bazı iki ayaklılar neden bu kadar kompleksli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hep derim ya " en iyisi bu insanlarla dışarda bir yerlerde görüşmek,mümkünse hiç görüşmemek!"

      Bu sözünüzü çok tuttum "bu sıkıntı neden anlayamıyorum bazı iki ayaklılar neden bu kadar kompleksli?"

      Sevgiler!

      Sil