7 Mart 2013 Perşembe

Mahallemizin kedileri!

 
 
Süzme Karapati Hanımefendi
Kardeşi ölünce bizim kış bahçesine terfi etti . Gördüğünüz gibi çok mutlu,çok şımarık bir çocuk!

 
Karamel komşumuzun kedisi.
Komşumuz bu güzeller güzeli kıza bahçesinde bakıyor . Oldukça güzel ve havalı bir hanımdır kendileri.

 
Kömür ,Süzme'nin annesi
İnsanlara karşı çok sevecen ama tam bir köpek düşmanıdır kendileri.

 
Mutlu Süzme 

Bizim Süzme'nin hikayesini biliyorsunuz artık. Kömür'ün kızlarından biri...
Buncağız kardeşiyle mutlu mesut yaşar giderken bizim Kiev seyahatine çıktığımız gün kardeşi -nasıl olduysa artık - bahçe kapımızın önünde dikkatsiz bir sürücü tarafından ezilmiş. Çok üzüldük ama en çok oğlum etkilendi. Zira evdeki kedi kalabalığından dolayı kesinlikle eve alamam diye direttiğim kediyi "yalnız kaldı,üşür korkar " bahanesiyle eve aldı. Ben hala karşıyım ve ona yuva bulma umudumu kaybetmedim. Facebookta hemen her gün yayın yapıyorum ama hala arayıp soran yok :( Oysa sizi daha karşıdan görünce mır mır mırlamaya başlayan benim kızların aksine ne bulursa yiyen ,oldukça sağlıklı ve oyuncu bir kedi. Neyse kısmet artık!



Buncağızın hikayesi de malum. Sitedeki bir komşumun sokağa attığı zavallı tek gözü kör  İran kedisi. İnsafsız bari kısırlaştırsaymış . Baktım erkek kediler peşini bırakmıyor geçen hafta operasyonunu yaptırdım,tüylerini taradık,temizledik bir de tasma taktık boynuna,nasıl mutlu oldu anlatamam. Veteriner kliniğinde kaldığı sürede o kadar mutlu ve huzurluymuş ki biz de anladık " ne olursa olsun bir yuvası olsun "istiyor. Kışın geceleri bizim evin girişine almıştım böylece hasta olmadan atlatabildi ama ne güzel olur onun da sıcak bir yuvası olsa değil mi?


Bizim küçük hanım da bunca kediden rahatsız . Bahçe katına neredeyse hiç inmiyor. Yaz gelince işim daha da zorlaşacak gibi... 

Ahhh! Bahar gelsin artık! Mart çabucak gitsin ama :) Mahallede kısırlaştıramadığım yığınla dişi var daha. Garibanlar kaçmaktan  delikanlılar da kovalamaktan helak oldular !

Bu günlük bu kadar. Kısa süre sonra mahallemizin diğer kedilerini tanıtacağım - tabii yakalayıp da güzel fotoğraflarını çekebilirsem !-

Bekleriz efenim!
Sevgiler!!!

26 yorum:

  1. Hepsi birbirinden harika ve sevimliler :-) size çok ama çok teşekkür ederim duyarlılığınız ve hayvan sevginiz için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz elimizden geleni yapmıyor muyuz zaten ?
      Ziyaretin ve duyarlılığın için ben teşekkür ederim,sevgiler!

      Sil
  2. Ya ben bunları yerim ablacım ne kadar güzeller:) Dün günübirlik İzmirdeydik eşimle iş için. Sağa sola koştururken sürekli eşime ayyy Colette ablamla çarpışsak karşılaşsak ne sevinirim deyip durdum. Kulağın çınladıysa sebebi benim, haberin olsun:) Öperim ellerinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün ben de koşuşturup duruyordum . Keşke haberim olsaydı bir yerde kahve içerdik en azından.
      Bir dahaya Baharcığım mutlaka...

      Sil
  3. hepsi çokk tatlılarr. Yerim onları ben:) Ne kadar da şanslılar karşılarına siz çıktığınız için.Sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
  4. HEPSİ BİRBİRİNDEN SEVİMLİLER
    SİZİ TEBRİK EDİYORUM
    BİZ BİR TANEYE ANCAK BAKABİLİYORUZ
    BU ARADA SİZE BİR ŞEY DANIŞMAK İSTERİM
    BİZ KIZIMIZI KISIRLAŞTIRMADIK
    KARAR VEREMİYORUM HALA
    NE YAPSAK DAHA İYİ
    ARA SIRA 2 ÜÇ GÜN AĞLIYOR ATLATIYOR
    SİZCE NE YAPMALIYIM
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gül "hiç dışarı çıkarmam patisine erkek kedi patisi değdirmem " diyorsan kısırlaştırmayabilirsin ama benim kızların hepsi kısır. Benim tercihim böyle oldu.

      asıl güzel ziyaretin ve yorumun için ben teşekkür ederim Sevgiyle kal!

      Sil
  5. Suzmenin gobek acik hali iyiymis ki!Tekirlikten Golf'culuge aninda terfi etti. Baklavalari muhtesem.

    Pamuk Prenses'in soylu triplerini severim, ne guzel oturmus durum gozlemi yapiyor. Yerim onu ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelince yersiniz artık !Tabii o zamana kadar yuva bulamadıysak :(

      Sil
  6. allahım hepsi birbirinden güzel bu pisiciklerin!
    kedi aşığıyımdır ben,bayıldım bayıldım her birine,çok şanslısınız:)

    YanıtlaSil
  7. Blogumdaki çekilişe beklerim!İtalya'dan aldığım kozmetikler var :)

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Cansın Ekşi ,nazik davetin için teşekkürler.

      Sil
  8. Allahım allahım, hepsinden birer ısırık istiyorum, ama Süzmenin göbüşünü tatlı niyetine sona saklayacağım.
    Bugün Uyku'ya biraz ihanet ettim, bir yerde oturup çay içelim dedik, çevremizi kediler köpekler sardı, 5 köpüş, 7 mırnav :)) hepsini teker teker mıncıkladım, ohhh içim rahatladı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanınnn Nihal Hanımcığım Uyku'nun asabı bozulmuştur şimdi yanına varmaya gelmez.
      Süzme pek cilveli gerçekten,hani pek güzel değil ama Allah ona öyle bir cilve öyle bir işve vermiş ki gel de sevme:)

      Sil
  9. Sevgili komşum, sizin kedi hikayeleriniz de tıpkı bizimkiler gibi.. Hepsi de birbirinden harika canlar:) Onların yaşam savaşları, sıkıntıları nasıl da gelip bizleri buluyor öyle değil mi? Oysa sizinle aynı yerde yaşayan bir çok insan var. Ne diyeyim, Allah bu canların ve bizlerin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  10. bayıldım hepsi birbirinden hoş hanımlar

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar tatlılar :)Ben de bloğuma beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Oy oy oy hepsi de çok güzeller, Kömür ne kadar toplu ve bol tüylüymüş onca yara, bere, tedaviden sonra zayıflamış ama - hoş o hali bile çok güzel- doğal..çok badire atlatmış yazdığın gibi...sen cennetliksin be arkadaşım bu kadar kediyi kısırlaştır, tedavi ettir....Allah razı olsun senden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kedi Kömür Müjdeciğim. Çok özgür bir kız ama ,asla bir eve bağlanmaz.
      Ben üstüme düşen insanlık görevini yapıyorum canım,insanlık adına onlardan özür dileyerk,umarım bizi bağışlarlar!

      Sil
  13. bu arada Karamel'e bakmak için yine geldim, çok güzel ya, Bücürük'ü sokakta buldum ya, keşke bir tane de Karamel tarzı kardeşi olaymış:)))kıskandım komşuna söyle kıskandımmmmm:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Karamel pek de iyi bakılmıyor maalesef:(Biz bu sitede geçen yıldan bu yana devamlı oturuyoruz ,bu evi almıştık ama devamlı oturmayı düşünmemiştik o nedenle komşularla pek bi iletişimim olamadı. Karamel'i kendilerince seviyorlar ama akşamları falan eve almıyorlar. Diyeceksin ki sen de hepsini almıyorsun ama benim durumum başka ,evde zaten nüfus yeterince kalabalık. Keşke daha az takıntılı olsaydım da hepsine bakabilseydim ama inan ki temizlik takıntımla ancak bu kadarıyla başedebiliyorum. 1 tane başkaymış meğer 3 tane başka... Sadece Keşkül'ün hiç işi yokmuş bir zamanlar . O zamanlar 15 günde bir kez yardımcım gelirdi cam çerçeve siler giserdi,o da belimden hasta olduğum için . Şimdi öyle mi ya? Kazancım mamaya ve temizlikçilere gidiyor:(
      Ne çok sızlandım değil mi? Yok yok olsun yeter ki onlar mutlu olsun,birine bir şey olsa çok canım yanar çokkk:(
      Sevgiler arkadaşım tekrar tekrar...

      Sil
  14. Bahçeli bir eviniz olduğu için ve bu kadar miniğe bakabildiğiniz için sizi o kadar kıskandım ki anlatamam.Ben öğrenci evinde yaşıyorum sokaktan 1 haftalıkken buldugum bir oğlum var şimdi 7 aylık oldu nerdeyse.Kısırlaştıracağız fakat evde çok sıkılıyor sürekli oyun istiyor.dısarısı köpek dolu oldugu ıcın de cıkaramıyorum zaten hıc cıkmamıs cok korkuyorum.çıkarsam mı dıye dusunup duruyorum.Siz ne önerirsiniz?Onu eve hapsetmişim gibi hissediyorum.İlerde bahçeli bir evim olursa rahatça sokaktakilere de bakabileceğim.Apartmanda yaşıyorsanız bu çok zor oluyor :( Size cok tesekkurler bu kadar miniğe sevginizi veriyorsunuz.Hayvanları sevmeyenleri anlayamıyorum.Hem onların yaşam alanlarına binalar diktik hem de burdan git mi diyeceğiz.Bazen böyle gereksiz insanları bir kaşık suda boğasım geliyor..Sizin gibi insanlarla dolsun heryer.Mutlu günler dilerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağrıcığım güzel yorumun ve değerli ziyaretin için çok teşekkürler.
      Herkes elinden geldiğince sokaktaki canlar için bir katkıda bulunsa bir avuç hayvanseverin yükü de hafifleyecektir aslında . Biz toplum olarak sokak hayvanlarına karşı ilgisiz olmaktan öte acımasız ve önyargılıyız. Onları katletmek hakkımız gibi davranıyoruz ... Neyse bu konuda senin de bilmediğin bir şey yok .
      Çağrıcığım hiç sokağa çıkmamış kedini bence dışarı bırakma ,dışarsı tehlike dolu onlar için. Sokakta doğmuş olanların pek azı yaşamayı başarabiliyorken eve alışmış bir kedi-aslen sokak kedisi olsa bile- yaşama şansı yok. Başına bir şey gelebilir en azından ürküp elinden kaçar ,ezilir ,başka bir hayvan tarafından zarar görebilir vs...
      Kısırlaştırmak için 7-8 ay uygun bir zaman bence zaman kaybetme. Ben sokak kedilerini belediye veterinerinde ücretsiz kısırlaştırıyorum. Bu konuda bulunduğum yerde şanslıyım. Pazartesi görürüyorum perşembe getirip bırakıyorlar. Bazı yerlerde hemen aynı gün veriyorlar o vakit evde banyoda falan en az 3 gün kapatıp kendin bakmak zorunda kalıyorsun.
      Neyse bizim lafımız bitmez,iki kedici günlerce sohbet edebilir :) Ben her zaman buradayım ,ne zaman istersen :)
      Sevgiler ♥

      Sil