14 Eylül 2013 Cumartesi

Ah Kömür ahhh !!!


Bu kız öyle enteresan bir tip ki sözcükler onu anlatamaz.
Bir yılı aşkın bir süredir tanışırız kendisiyle. Ara ara beni terkeder günler haftalar boyu görünmez. Yaz sıcaklarında ara verdiğimiz yürüyüşler nedeniyle hangi deliğe girdiğini anlamamız da mümkün olmaz. Yalnız eşimle ne zaman " Kömür yine yok ortalarda " desek bir bakarız yaralı ,bereli ,per perişan çıkar gelir. Soluğu veterinerde alırız. 

Öyle böyle yaralanmıyor . İlkinde 10 gün yoğun bakımda kaldı . Karın kısmından koca bir parça kopmuş yara enfekte olmuş. Yoğun antibiotik tedavisi ve sayısız dikiş neticesinde evde kavga dövüş yaptığımız pansuman sonucu iyileşti. Bu süreçte gerek tedavi gerekse pansumanlar o kadar çok canını yakmıştı ki bizi görünce kaçmaya başladı ve düzelir düzelmez bahçemizi terketti gitti. Çağırdık çağırdık yok,tam umudu kesmiştik ki bu kez yanağı ve boynu parçalanmış bir deri bir kemik kalmış şekilde yeniden geldi. Görenler" yaşamaz !" dedi. O kadar feciydi yani. Yine tedavi ettirdik. Ben bile umudu kesiyordum ki çok şükür yine toparlandı. 

Bu hafta  başı da her iki ayağında derin olmayan yaralarla çıktı geldi . E pes be kızım ! Bi rahat dur ya!

Bunca  kaç göç onu yormuş olmalı ki şimdilerde sabah akşam uğruyor ,mama dağıtımı esnasında diğer kedilere -kendi yavrusu dahil- kıhhh ! eşliğinde" çat çut !" iki pata atıyor ve  mamasını yedikten sonra gözden kayboluyor. Bağlasak durmaz öylesine düşkün özgürlüğüne. 

Tüm bu başına gelenler köpek düşmanlığı yüzünden. Köpeklere dalaşmadan rahat edemiyor ,haliyle her köpek de Keşkül gibi olmadığından parçak pinçik olmuş vaziyette her seferinde ana evine sığınıyor!
Bu asi kedi gerek eşime gerekse bana karşı o kadar sevecen ki kucağımda görseniz bu anlatılanın Kömür olduğuna hayatta inanmazsınız...

Bu arada nasıl zayıflamış gördünüz değil mi? Eski hali burada
Bakalım gelecekte onu/ bizi hangi serüvenler bekliyor?

14 yorum:

  1. Ah canım Kömür, ne badireler atlatmış:(((sen olmasan kesin ölürdü bir yerlerde:((bu arada pek güzel zayıflamış hali bile, bizim burada da köpek görünce saldıran bir kedi vardı, sahibi taşındı ismi Kunduz'du çok güzel bir dişi tekirdi, artık görmüyorum aylar oldu kesin onun da başına köpeklere dalaşmasından bir iş geldi:((çünkü arada bizim apt. bahçesinde de uğrardı, :(((yani eminim ki melek oldu:(((
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşayacak günü ,yiyecek ekmeği varmış Müjde. Ben onu çok aradım,çağırdım ama kendi bulunmak istemese asla bulamazdım.
      Kunduz'a üzüldüm ama belki de bir yerlerde mutlu yaşıyordur. Umut edelim:)

      Sil
    2. colettciğim Kunduz kurtuldu aslında, her yıl bir sürü minik kediş dünyaya getirirdi, kömürlüklerde bakılırdı, o taşınan sahibi güzel görkemli kuyruğundan ötürü ismini Kunduz koymuş, köye gidince Kunduz'u ve yavrularını yakınındaki tek kedici olarak bana emanet ederdi..:( keşke dediğin gibi bir şey olsa ah ne sevinirim:)inşallah:)
      bu arada ilk yorumumda cümle düşüklüğü yapmışım 'bu arada pek güzel zayıflamış' sanki rejim yapıyormuş da pek güzel zayıflamış der gibi olmuş...:)))zayıflamış hali bile çok güzel demek diye yazacaktım, belli oluyordur ne demek istediğim de, takıntılıyım ya illa düzelteceğim:)



      sevgiler tekrar:)

      Sil
    3. Takıntılıyım takıntılısın ...
      Biliyorsun bende meslek hastalığı bu yazım kuralları...
      Aşmaya çalışıyorum ama olmuyor :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Aaa çok çok geçmiş olsun vallahi üzüldüm. Dediğiniz gibi köpeklerle dalıaşıyor demek ki.. Onlar da evdeki köpeklere benzemezler..
    Ne büyük bir iyilik yapıyorsunuz tedavi etmekle gerçekten maşallah diyorum..
    Keşke herkes sizin gibi bizim gibi olsa.

    Benim Mestan ım bir kez evden kaçtı daha kısırlaştırmamıştım ondan sonra kapının yanına yaklaşmaz oldu bir yaralı ve dikenlere batmış durumda geldi ki anlatamam demek ki ne korkmuş dışarda bir daha asla bir yere gitmek istemiyor..
    Kömür iyileşsin inşallah bir de kaçmasın artık evden.. Dışarda hayat çok zor..
    Çok selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım biz hepimiz onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Sen de öylesin.
      Mestan evden kaçma sakın sokaklar tehlikeli gerçekten!
      Bizden de selamlar ,sevgiler...

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun kömür biran önce iyileşsin çok sevimli :)banada beklerimm.

    Sevgiler..

    ofissstyle.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Serap. Sayfanı ziyaret ettim bile:)

      Sil
  4. Off canım benim yaa bizim burada da bir dobiğimiz var aynı durumdaydı hem döver hem dayak yerdi kısırlaştırıldığından beri bir uyuşuk bir mızmız sürekli paçalarımıza sürünen bir dobikçik oldu çıktı. Belki kısırlaştırma çoğu kişiye göre ters ama sokakta hayat çok acımasız bazen gerekli olabiliyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kömür'ü geçen yıl kısırlaştırdım ama huyunda suyunda bir değişiklik yok maalesef :(
      Bizden de sevgiler ...

      Sil
  5. Bayılırım kömür kedilere :) Bu vatandaş da anladığım kadarıyla dokuz canlı, çok tatlı ve bir de kova burcu olsa gerek:)) Bu kadar özgürlüğüne düşkün olduğuna göre :) Geçmiş olsun Nilgün ablacım, benim için de sevin o kuzuyu..

    YanıtlaSil