21 Eylül 2013 Cumartesi

KİMYON OĞLAN !

Sokaklardaki ,barınaklardaki bütün evsiz kedi köpeklere yuva bulmadan huzura kavuşamayacağım. 

Yağmur yağınca,yağmayınca ; çok sıcaklarda,çok soğuklarda hasılı her koşulda onları düşünmeden ,açlar mı,susuzlar mı,üşüyorlar mı,işkence görüyorlar mı diye onları merak etmeden tek bir gün geçiremeyeceğim.

Evdeki çocuklara güvenli ve konforlu bir ortam hazırlamadan seyahate çıkamayacağım. Hatta onları anneme,oğluma emanet etmiş dahi olsam her gün nasıllar ,yemeklerini yediler mi,Keşkül zamanında dışarı çıktı mı,Tagaddi gece eve döndü mü diye sormaktan kendimi alıkoyamayacağım !

Bizim sitede kedi nüfusu giderek artıyor. Sitenin etrafı parmaklıkla çevrili olduğu için ve sürekli güvenlik görevlileri tarafından kovalandıkları için köpekler içeri giremiyor dolayısıyla bahçeler kediler için sokaklara oranla kısmen daha güvenli... İki komşu kedilere düzenli mama veriyor,komşumun dünya tatlısı kızıyla işbirliği yaparak yakalayabildiğimiz dişileri aşılatıp kısırlaştırıyoruz. Tüm bunlar için hiç kimseden ne maddi ne de manevi destek görmediğimiz gibi bir de biliyorsunuz başta site yönetimi olmak üzere diğer komşuların tepkisini alıyoruz. Açıkça değil ama arkamızdan söyleniyorlar. Eşim sağlıkçı olduğu için "kedi tüyü sağlığa zararlıdır" teranesini yutturamıyorlar ama "bahçede rahat rahat oturamıyorlarmış,yemek yiyemiyorlarmış,her yer kedi pisliği kokuyormuş " muş muş da muş muş...
Keşke ben şu satırları yazarken beni görebilseydiniz klavyem kucağımda ben kış bahçesindeyim ve omzumda bahçemde doğum yapan Halime'nin tekiri bana şarkılar söylüyor , (Keşkül kıskançlıktan deliriyor o başka )

3 gün kadar önce sabah bir kalktık ki kapımızda boyu bir karış bile olmayan ,yarım kilocuk bile çekmeyecek ağırlığıyla neşeli ,yaramaz ama bir o kadar şirin Sarman oğlan maviş maviş bize bakmıyor mu? Evde kuru mama yoktu,"beceremez yemeği ama bi deneyeyim " dedim önüne kuru mama koydum baktım katur kutur yemeye çalışıyor. Bahçenin müdavimleri buna yemek yedirmiyor -doğal olarak- bizim girişe aldım başını bekledim yedirdim,tazecik su içirdim. O kadar tatlı ki adını Kimyon koyduk :)
O gün bu gündür kapıdan ayrılmıyor ,çok mutlu ama .... Başta Karapati onu hiç sevmedi. Keşkül de memnun değil . Gerçekten bahçede kadrolu 7 kedi oldu,nereye kadar ?

 Gücüm daha fazlasına yetmiyor. İş önlerine bir kap su bir tas mama koymakla bitse neyse. Evdekilerle temasta bulundukları için hepsinin aşılarını yaptırmak ,daha fazla üremelerine engel olmak ve yaşam kalitelerini artırmak için kısırlaştırmak ve sonra onlara bağlanmak... Bu beni aşmaya başladı. 

En azından yavrulara yuva bulmak zorundayım,erişkinlerin artık şansı yok!
Kışı bizimle bahçede kendileri için yaptıracağımız kedi evinde geçirecekler...




Bu da bizim Kimyon oğlan ,çok hareketli olduğundan fotoğrafını  bir tek  mama yerken çekebildim.

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim!


6 yorum:

  1. Öğretmenim tek söyleyeceğim var:Allah sizden razı olsun.
    Bir de rica: Keşkülü çok özledik, bir iki yeni fotoğraf lütfen :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilciğim geciken yanıtım için özür dilerim.
      Keşkül fotoğrafları senin için yolda :)

      Sil
  2. Hakikaten Allah senden razı olsun arkadaşım, ama durumunu o kadar iyi anlıyorum ki, aynı durum bende de var çünkü:((benim bahçem kendime de ait değil:( ben kendime kızıyorum arkadaşım,çünkü o komşular değişmez onların içinde hayvan sevgisi zaten yok, olsaydı sen de, ben de rahat rahat bakardık, işin manevi yönü maddi yönünden daha geriyor:( resmen hasta ediyor yahu...! Hep diken üstündeyim , 3 yavru kedi bakıyorum apt. bahçesinde bakalım nereye kadar?:( inşallah çoğalmazlar daha fazla...:( sana da Allah kolaylık versin canım..7'yi geçmesin daha çoğalmasın inşallah...:((
    sevgiler kimyonu ve tüm kedişlerini öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim sen anlıyorsun beni ...
      Allah hepimize kolaylık versin ,ne diyeyim artık ?

      Sil
  3. Merhaba, sizin gibi duyarlı insanı kutluyorum güzel gönlünüzce olsun herşey...
    kızlarınız çok şeker:) çok güzeller maşallah
    bende hayvanları çok seviyorum sokak kedilerini besliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gönül hanımcığım!
      Allah sizden de razı olsun!
      Aç canlıyı beslemek bence en büyük gönül rahatlığı...

      Sil