18 Aralık 2010 Cumartesi

KIZIMA SALDIRDILAR:(




Bu blogda çoğu zaman eğlenceli postlar yazdım,kızların ağzından ama bu kez durum farklı...Dün sabah her zamanki park yürüyüşümüz için giyindik,dışkı poşetimizi cebimize,kuzucuklara mama poşetini de diğer cebimize koyduk yola çıktık.Parkta oynadık ama hiç arkadaş yoktu ortalıkta. Çok uzatmadık, geri dönerken 7-8 aylık olduğunu tahmin ettiğim aşısız ( küpesiz )bir soke uzaktan bize havladı ,''küçücük bu bize zararı dokunmaz ''diye umursamadım.Meğer bacaksız diğer çete elemanlarını çağırıyormuş,ne olduğunu anlamadan 3 köpek Keşkülüm'e resmen daldılar ,nasıl bağırıyorum ve bir yandan da kızımı aralarından çekmeye çalışıyorum anlatamam.Parkın(park sitemizin içinde)temizlik elemanları yardıma koştular sokeleri dağıttılar.Kızım hiçbir şekilde karşılık veremedi topak oldu ve korkunç bir sesle ağladı,o kadar...Elim ayağım titreyerek eve geldim,yavrumu kontrol ettim bir tomar tüy koparmışlar başka bir şey yok,rahatladım.Yıkadım kuruttum taradım yavrumu ama sinirlerim o kadar bozuldu ki anlatamam.
Bu sabah diğer elime kocaman bir şemsiye alarak çıktım ,aynı şekilde havlayarak yaklaşmaya çalıştılar ama şemsiyeyi savurarak öyle bir HAYIR!dedim ki kendi sesimi tanıyamadım.Yanımda sağolsun bir arkadaşım da vardı .Bu  kızı biz köpeklerden koruyoruz anlayacağınız o bizi değil...
Şimdi site yönetimine şikayet etsem belediyeyi arayacaklar doğru barınağa-gönlüm el vermez-Korkudan dolaşmanın tadı kalmadı her an etrafı kolluyorum,bana Keşkül'e yazık.Ne yapacağımı bilmiyorum.Çok kötü bir gündü çoook.

15 yorum:

  1. Inanin cok uzuluyorum bu basi bos kopeklerin kendilerine ve baskalarina zarar vermelerine, dediginiz gibi sikayet etseniz pek bir sey degismeyecek tam tersine belkide kotu olacak, ne diyecegimi bilemedim, burada sahipsiz bir tane kedi, kopek sokaklarda gormek imkansiz, kaldiki yasalar zaten buna izin vermez..Umarim olumlu bir gelisme olurda duyarli insanlar sayesinde sokaktaki hayvanlarda ilgi, sevgi ve hak ettigi hayati bulurlar. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Alaçatı inanın ben de akibetleri barınak olacak diye üzüldüğüm için şikayet etmedim.Sevgisizlik,açlık ve hayatta kalma içgüdüsü bu hayvancıkları böyle asi ve saldırgan yapıyor.Gelişmiş ülkelerde sokakta tek bir kedi köpek yok doğru.Umarım duyarlı insanlar çoğalır da bu hayvancıklara sahip çıkılır.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ahh çok üzüldük Keşkül'e ama Allah'tan fazla bir şey olmamış.çook geçmiş olsun sizlere

    YanıtlaSil
  4. ikinize de geçmiş olsun. çok şükür ucuz atlatmışsınız.

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun..
    benzer durum bizim de birkaç defa başımıza geldi, ben artık hep yanımda Dazzer isimli bir köpek uzaklaştırıcı taşıyorum. Herhangi bir zararı da yok köpeklere, tavsiye ederim. Bizim duyamadığımız yüksek frekansta bir ses dalgası yayarak köpekleri şaşırtıp durduruyor, çoğu kez de işe yaradı ve kurtulduk bu şekildeki saldırılardan.Keşkül de ev ortamında radyo ve televizyondan o frekanstaki sesleri duymaya alışkın olduğundan ve ona doğru direkt bir şekilde tutmayacağınızdan hiç etkilenmez.


    Kıyamam Keşkül'e, nasıl korkmuştur kimbilir, benim böyle durumlarda dizimin bağı çözüldü derler ya aynen öyle oluyor ayakta bile durabilecek güvü bulamıyorum elim ayağım titriyor onlar öyle feryat içinde hiçbirşey yapamadan bağrınırken.

    Köpekler için de site yönetimine değil de direkt belediyeyle konuşursanız en azından aşısını yapıp kısırlaştırıp tekrar aynı yere bırakıyorlar.

    Tekrar çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, cidden sinirim bozuldu.
    Retriever'ların büyük çoğunluğu kendini korumaktan acizler.
    Barınağa göndermeye gönlünüz elvermiyor ama sokakta yarattıkları tehlikeler de ortada.
    Alta tükürsen sakal, üste tükürsen bıyık dedikleri bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  7. Çok üzüldüm ,inanın çok üzüldüm, çok seviyorum Keşkül'ü ben :((( Köpeği olan bir arkadaşım, sadece köpeklerin duyabileceği bir düdük taşıyor köpeğini gezmeye çıkardığı zamanlarda. Sanırım bir petshop tan almış, diğer köpekleri uzak tutuyor o şekilde..O da saldırıya uğramış. Gerçi Keşkül de ürker sesten o zaman ama.. hay allah ne tavsiye edeceğimi bilemedim.. çok üzgünüm inşallah tekrarlanmaz :( Lütfen dikkat edin kendinize.

    YanıtlaSil
  8. Sıkıntımı üzüntümü paylaştım sizler de dinlediniz ve yardımcı olmaya çalıştınız,ne kadar teşekkür etsem azdır.Özgeciğim p.tesi vet.imizde olabilir yoksa net.ten Dazzer siparişi vereceğim.Sevgiler ,iyi geceler hepinize...

    YanıtlaSil
  9. Nilgün abla'cım çok çok çok geçmiş olsun.Şemsiye ve pet su şişesi de çoğu zaman işe yarıyor. Dazer da oldukça işlevsel ama maalesef bazen etkilenmeyebiliyorlar.
    Nerden eline alsan patır patır dökülüyor bu konular.. Ben buradaki köpeklerle lokumsuz çıkıp arkadaş oldum ;yemek verdim, besledim,sevdim.Sonrasında lokumla çıktığımda sözümü dinlediler.Şimdi lokumu koruyolar bile diyebilirim.Etrafımdakiler dalga geçiyor köpek korumaya köpek mi dolaştırıyorsun diye ama yapılacak birşey yok.Pek rahatına düşkündür bizim çocuklar :)

    YanıtlaSil
  10. Semmyciğim saldıranlardan birisi geçen yıl doğum yaptığı için düzenli olarak evden tavuk-mama taşıdığım bir köpek:(Ne yapacağımı şaşırdım,çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
  11. çok üzüldüm nilgün hanım
    geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  12. Gecmis olsun Nilgun Hanim. Saniyorum izmir karsiyakadasiniz, karsiyaka belediyesi bu konuda inanilmaz duyarli, barinaga goturmekten ziyade kisirlastirip bakimlarini yapip sonra aldiklari merkeze teslim ediyorlar - eger sizden bu yonde bir talep gelirse-
    Gelmis gecmis olsun..

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Sheena Mavişehirdeyiz evet ama yazın çok uzun G.bahçe'de kalıyoruz o nedenle köpeklerin kokumuzu unuttuğunu düşünüyorum ben.Saldıran köpeklerden birisini geçen kış defalarca ellerimle beslemiştim.Özgeciğim de söyledi belediyeyi arayacağım.Ben barınakta sefil olurlar diye korkuyordum:(

    YanıtlaSil
  15. Ι've learn a few good stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you place to make this type of excellent informative website.

    Visit my website - SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil