28 Aralık 2010 Salı

PAPATYAM DİZİSİ VE EVDE HAYVAN BESLENMESİ HAKKINDA

"STAR TV BİLİNÇSİZ YAYIN POLİTİKASINA DEVAM EDİYOR.DİZİNİN GEÇEN HAFTA YAYINLANAN 83. BÖLÜMÜNDE EVDE HAYVAN BESLENEMEYECEĞİ VE BESLENMEMESİ GEREKTİĞİ KONUSUNDA TOPLUMU YANLIŞ YÖNLENDİRİCİ BİR YAYIN YAPMIŞTIR.BU HAFTA Kİ ÖZETİNDE DE ÜZERİNDEN GEÇİLMİŞTİR.HEPİMİZİ TOPLUMU YÖNLENDİREN BU YAYIN KURULUŞLARINA KARŞI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUM.TEK YAPMANIZ GEREKEN AŞAĞIDA Kİ MAİLİ KOPYALAYIP YİNE AŞAĞIDA Kİ ADRESE YOLLAMAK.SOKAKLARDA YENİ CANLAR EZİYET ÇEKMESİN.."

mail adresi :bizeyazin@startv.com.tr

Severek izlediğimiz Papatyam adlı dizinin geçen hafta ki bölümünde (83)  ve bu hafta ki özetinde gösterilen " evde hayvan beslenemez" ve "zaten yasak" olduğu bilgileri asılsızdır.
Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayıp, bu hususta aslolan yönetim planıdır.
Yönetim planında ortak mahaller için yasaklama getirilmiş ise ortak mahallerde; bağımsız bölümler için de yasaklama getirilmişse bağımsız bölümlerde de hayvan beslenemez.
Yönetim planındaki yasaklama, hayvanın türüne, cinsine, büyüklüğüne, rahatsızlık verip vermediğine, beslendiği yerin ortak mekan veya bağımsız bölüm olmasına bakılmaksızın uygulanır.
Yönetim planında bu hususta herhangi bir yasaklama yoksa, ister ortak mahalde ve isterse bağımsız bölümde olsun, kriter diğer kat malıklerine ve/veya kullanıcılarına rahatsızlık verip vermemesidir.
Rahatsızlık somut bir kritere ve/veya kaç kişinin rahatsız olduğuna bağlı olmayıp, uyuşmazlık halinde mahkeme tarafından tespit edilir.

Kaldı ki yaptığınız bilinçsiz yayın neticesinde evlerinde "canlı" besleyen binlerce kişiyi töhmet altında bırakmış oluyorsunuz.
Lütfen bu konuyla ilgili yapılan yanlışınızı düzeltiecek bir yayın yapın.
Sokak hayvanları  açlık , hava şartları ve cehaletle savaşırken bu konuda daha özenli olmanızı rica ederim."

AD SOYAD


Bu yazı Lokum tadında bir hayat bloğunun yazarına aittir ,lütfen sizler de bloğunuzda paylaşıp destek veriniz.

6 yorum:

  1. Dünyanın yalnızca insanlara ait olmadığı gerçeğini toplumumuza anlatmak için bir avuç doğa ve hayvan dostu insan olarak savaş verirken, bir de büyük bir etki alanı olan tv yayınları tarafından baltalanmak çok acı... Bu tür popülist dizilerin senaristleri, yapımcıları yeteri kadar duyarlı değilse, yıllardır sahne tozu yutan oyunculara ne demeli? Hiç mi tavır koyma, itiraz etme hakları yok? Sadece kazandıkları para mı ilgilendiriyor onları? Böylesine cahilce telkinler içeren replikleri söylerken nasıl huzurlu olabiliyorlar? İzninizle bu konuyu kendi blog sayfama da taşımak istiyorum. Eğer ağrılarım izin verirse.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Begonvilli Ev duyarlılığınız için teşekkürler.Paylaşırsanız çok sevinirim.Sevgiler,geçmiş olsun dileklerimle...

    YanıtlaSil
  3. o diziyi izlemiyorum..ama okuduklarıma yazdıklarınıza çok şaşırdım..ve sinirlendim..ne kadar saçma gerçekten..biz de şu an da evde hayvan beslemiyoruz..ama çok istiyoruz..Ata özellikle şimdiden tutturuyor ki bu kesinlikle olacak :)teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Cevap geldi Nilgün ablacım,
    Efendim "Yasalar gereği yasaktır" ifadesi kullanılmamıştır." " zaten yasak" ifadesi kullanılmış.Eeee?
    Yahu şunca cahil kitaptan haktan hukuktan bihaber insanlar ne anlasın tek kelimelik farktan?
    Pozitif eğitim uygulayacaklarına bir de üstüne şu tavır.Ne desem boş.Utanıyorum bu ülkede bu zihniyetteki insanlarla yaşamaya.

    YanıtlaSil
  5. onların dünyasını biz işgal ettik ormanlarını yaktık sularını kirlettik..İnsan sevgisi olmayan kişilerin hayvanlara karşı duyarlı olmaları beklenemez...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nilgün ablacım hiç sesin çıkmıyor.Umarım iyisindir.
    Sevgiler Senem

    YanıtlaSil