27 Kasım 2011 Pazar

Kızlar petstar yarışmasında!


http://petstartakvimi.heroku.com/fotograflar/keskul--4


http://petstartakvimi.heroku.com/fotograflar/kuduk


http://petstartakvimi.heroku.com/fotograflar/tagaddi


Benim kızlar da Petstar yarışmasında. Her biri için ayrı ayrı oy verebileceğiniz gibi 24 saat sonra yeniden oy verebiliyorsunuz. Yarışmayı kazanan petin ödülü sokak hayvanlarına bağışlanacak. O nedenle kaybeden yok bu yarışmada.
Keşkül,Küdük ya da Tagaddi'ye oy vermek isterseniz fotoğraflarının altında yer alan linge tıklamanız yeterli tabii önce kayıt oluyorsunuz.
Şimdiden teşekkürler !

24 Kasım 2011 Perşembe

Avrupadaki dostlarımız !

1- İsviçre'de bir alış-veriş merkezi

Bu postu Keşkül'ün '' Avrupa'da dostlarımız ne durumda,bizden farklı olarak ne gibi haklara sahipler ? '' sorusu üzerine hazırladım :)
İlk fotoğrafta görüldüğü üzere Avrupa evcil hayvanla yaşama konusunda bizden fersah fersah ileride.
İnsanlar kuyruklu dostlarıyla cafelere,alış veriş merkezlerine kısacası gıda satışı yapılan marketler haricinde her yere özgürce girebiliyorlar. Toplu taşıma araçlarından yararlanabiliyorlar. Buralarda dostlarına ne aşırı ilgi gösteriliyor ne de '' köpek giremez! '' şeklinde uyarılıyorlar. Demem o ki köpek insanın dostudur o halde çevreye rahatsızlık vermediği sürece insan - köpek  birlikteliği normaldir.
Siz kuyruklu dostlarımızın dostları  için pek çok fotoğraf çektim. Bakmak ister misiniz?


2- Fransa 'da bir sarman 
Bu kedicik sanırım dükkan bekçisi,fotoğrafı sabahın erken saatlerinde çektim.Burası bir hediyelik eşya dükkanı ,dükkan henüz açılmamıştı ve kedicik tüm gece yalnız kalmaktan sıkılmış olmalı ki bana çok ilgi gösterdi. 



Köpekler insanların en iyi dostudur.


 Espriyi ben çok tuttum; Burası bir mandıranın girişi ve siz içeri girerken köpeğinizi buraya bağlıyorsunuz.

Sahilde uzun yürüyüş için en uyumlu arkadaş !




Küçük sabırsız ,oyuncu Terrier !


Ne kadar önemli,Sevgili Begonvilli Ev'in başına geleni anımsarsınız. Köpeğinizi tasmasız dolaştırmayın !


Çocukluğumun unutulmaz filmlerininden  Lassie'nin kahraman köpeği Collie ; ırkının güzel ,zarif bir temsilcisi. Bakar mısınız,ne kadar hoş bir köpek !
Uygar bir dünyada sevgili kuyruklu dostlarımız ve onların dostlarıyla mutlu ve özgürce yaşama dileklerimizle...

16 Kasım 2011 Çarşamba

Döndüm!


   Sevgili dostlarım biliyorum yazmaya çok ara verdim ama anlatınca bana hak vereceksiniz.
Nilgün bayramdan bir hafta kadar önce beni doktora götürdü o kadar sık gidiyorum ki hiç şüphelenmedim. Bu kez beni orada bırakıp döndü. Beni aldılar kollarıma iğneler yaptılar gerisini hatırlamıyorum ,uyandığımda kolumun altındaki koca şişlik yoktu ama kolum sargılıydı ,hemen ayağa kalkamadım :( Sonra babam geldi ;beni sevdi ,öptü ,kokladı ,ona kuyruk salladım ama beni orada bırakıp gitti. Arkasından ağlayacaktım ama çok uykum vardı... Ertesi sabah Nilgün geldi elinde koca paket krakerle;beni o da sevdi ,oynadı ,kokladı ,öptü ama o da gitti :( tam 12 insan günü beni orada bıraktılar ve bir daha da arayıp sormadılar tam onlardan ümidimi kesmiştim ki bir sabah çıkageldiler ,beni kucaklarına alıp evime getirdiler. Ben kolumun altındaki şişlik gittiği için rahatlamıştım  ama acaba beni artık sevmiyorlar mı  diye düşünmekten sevinemedim bile... Eve geldiğimdenberi yatağa hoop ' yapmıyorum ,beni yine çok sevsinler diye çok uslu oturuyorum . işte böyle....
   Keşkül anlattı ben yazdım harfine dokunmadan ama olayı bir de benden dinleyin istedim :)
Keşkül bayramdan önce çok başarılı bir operasyonla lipomundan kurtuldu. Şükürler olsun ki patoloji sonucu da temiz geldi. Daha önceki pansiyon deneyimlerimiz pek de iyi olmadığından operasyon sonrası onun klinikte kalmasına karar verdik. Böylece hem nöbetçi veteriner hekimlerin gözetiminde olacak hem de yaklaşık 20 yıldır tanıdığımız veterinerimiz onu kontrol edebilecekti. Annem seyahatlerimizde bize gelip kızlarla kalır ama Keşkül'ü dolaştıramadığı için hep yardım alırız bu da beni her seferinde endişelendirir. Bu kez gözüm arkada kalmadan huzurlu bir seyahat yaptım. Veterinerimizle hemen her gün telefonda konuştuk. Keşkül'ün duygu sömürüsü yaptığına bakmayın orada rahatı yerindeymiş ki kilo bile almış :)
Gelelim Keşkül'ün niçin tişört giydiğine ;bu benim bulduğun bir çözüm. Keşkül operasyon bölgesini yalayıp dikişlerini açmasın diye Elisabeth başlığı denilen huni biçiminde bir şapka takmışlardı ama onunla hiç rahat edemiyordu. Tişört giyince hem dikiş yeri kapanmış oldu hem de pek yakıştı kızıma...
İşte böyle; bizden haberler bunlar ... Söz bir daha bu kadar uzun ara vermeyeceğiz .
Hepimizden hepinize kucak dolusu sevgiler...