15 Şubat 2012 Çarşamba

Her gün değişiyorsun !








Benim kızları tanıyan herkes gibi sizler de öğrendiniz artık Keşkül sıcacık, hamur gibi yumuşacık ve çok sakin bir köpektir.Hayvanları  sevmeyen ve onlara önyargıyla yaklaşan bir kaç kişi dışında onunla anlaşamayan görmedim ben. İnanın Keşkül hiç kimseye ama hiç kimseye bilerek isteyerek zarar vermez. Apartman yaşamında çok uyumludur,havlamaz;çocuklarla ,evdeki kedilerle çok iyi anlaşır. 
Bu fotoğrafları akşam çektim. Ne yazık ki fotoğraf makinemi getirene kadar asıl seramoni kaçtı. Tagaddi Keşkül'ü dakikalarca yalayarak temizledi . En kısa sürede o anı kaydetmeyi umuyorum.
Tagaddi'yi tanıyorsunuz. Sokaklardan geldiği için biraz hırçın ama son derece akıllı bir hayvandır. Küdük'ün yaklaşık 3 katı kadar olmasına rağmen kafası bozulunca onu pekala bir temiz dövebilecekken bir kaç uyarı vuruşunun dışında bir zarar vermedi şimdiye değin. Hiç kan çıkmadı yani :) 
Bazen evi her gün -istisnasız her gün-silip süpürmek, Keşkül'ü her gün egzersiz ve tuvalet ihtiyacı için  dışarı çıkarmak zorunda olmak, kedilerin tuvaletlerini temizlemek,hepsinin mama ve su kaplarını yıkamak,düzenli olarak dezenfekte etmek ,canımın istediği her an gezmeye gidememek gibi nedenlerle kızlara -hiç ama hiç suçları olmadığı halde - içten içe kızdığım anlar olsa da ben onlarla çok mutluyum.!
Ben hep söylerim ya sizlere '' bizim ev çok neşeli bir evdir ,hiç canınız sıkılmaz '' diye. 
İşte bizim evden dün akşamın kareleri bunlardı. Kızlar ve ben hepinize çook güzel ,çook mutlu ve sıcacık günler diliyoruz. 

11 yorum:

  1. gerçekten evde bu canlarla yaşamak gibisi yok... öyle keyif veriyorlar ki insana... ne kadar güzel bir tablo... hırçın Tagaddim durulmuş maşallah:)))

    YanıtlaSil
  2. Keşkül'ün güzel huyu, şirinliği ve uysallığı zaten tescilli artık.
    Ama, ben bu Tagaddi kıza bitiyorum! :)
    O bembeyaz ağzını, şaşkın bakışlarını seveyim.
    Nasıl tatlı, nasıl cici :)
    Pek bi' yakınlaşmaya başladılar Keşkül ile... yeni bir ittifak mı doğuyordur, nedir? :)

    YanıtlaSil
  3. Tagaddim öyle içlenmiş ve hislenmiş ki.., pamuk Keşkülle sevgi şevkat ihtiyacını gideriyor.
    Bakışlarından belli..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bir kedinin bile epeyce işi varken, sizin işiniz hayli zor olmalı ama iyi ki varlar. Minnoş yokken ne konuşuyorduk biz diye düşünürüm hep, her anımızı dolduruyorlar:))

    YanıtlaSil
  5. Asıl mevzuyu unutmuşum gevezelikten, bayıldım pozlara, canlarım :))

    YanıtlaSil
  6. Oh, how precious. They look adorable together!

    YanıtlaSil
  7. Bizim evde ipin ucu kaçıyor bazen. Asla temiz ve titiz olduğumu söyleyemem ama onlarla mutluyuz işte:))

    YanıtlaSil
  8. Vallahi Nilgün ablacım; Pako'nun benim yüzümü, eşimin kafasını nasıl uzun uzun yaladığını bildiğimden, buna da inanırım. Hatta eminim. Oy yerim ben onların hepsini..Her birini öp benim için, en çok da uysal Keşkül'ümü:))

    YanıtlaSil
  9. kuzularınıza bayıldım, Colette Hanım! Keşke bizim de köpeğimiz olsaydı!.. gerçi bizimkiler de bize yetiyor ya... 3 kediyle benim de bazen başım dönüyor, Allah'tan bizimkiler tuvaletlerini dışarıda gezip yapmayı tercih ediyorlar da bari hayatımızın bu kısmı kolay... Ben de bazen kızıyordum, ama artık kendime gülüyorum kızdığımda, kendimiz kaşındık da sokaktan kedi aldık diye...

    YanıtlaSil
  10. çok tatlılar bunlarrrrr... nasıl da beraber uyuyorlar

    YanıtlaSil