24 Haziran 2012 Pazar

Kontrol memuru Tagaddi !




Sakin bir pazar sabahı,kahvaltı bahçede yapılmak üzere çay demlenmiş,ekmek kızartılmış ama evde bir eksik var. Evin büyük kızı cumartesi gecesini dışarda geçirmiş geçirmesine de henüz eve dönmemiş. Akıllı kızdır o ,nerede durması gerektiğini iyi bilir. Anne iki kez seslendi mi her nerede olursa olsun en geç 5 dakika içinde evdedir. 
Tagaddiii! Tagaddiii ! Nerdesin kızım ? Gelen giden yok . Evde bir telaş bir endişe hali... Anne babaya bakar ,''bu kızın başına yine bir hal geldi,kalk arayalım '' der. Yufka yürekli baba daha bir lokma yememiştir ama lafı ikiletmez bile,hemen kalkar masadan,kız çocuğu bu ,zaman kötü,yoksa kızlarına güvenleri tam!
Başlarlar aramaya,aranan kız çok uzakta değildir oysa. 3 haftadır bitmek tükenmek bilmeyen gürültüleriyle gündüz uykularını katleden ustaları kontrol etmek ,biraz da gözdağı vermek amacıyla girdiği bitişik evde kapalı kalmıştır. 
Anne babayı bir telaş alır,zira evin kapısı kilitli olup ustalar pazar günleri çalışmamaktadırlar. Sakince düşünürler, tatlı sözlerle Taga'yı uzattıkları kalasla aşağı inmesi için ikna etmeye çabalarlar. I ıhhh! Tagacık çok korkmuştur,kalası görünce daha da bağırmaya başlar. Annenin aklına bir fikir gelir,sitenin yüksek bir merdiveni vardır,pekala 1.katın balkonuna tırmanabilirler. Gidip merdiveni bulurlar,seslerini duyan bir komşunun da yardımıyla baba balkona tırmanır,annenin yumuşak sesiyle ikna ettiği Taga'yı kucaklar ve aşağı indirir. Bu arada bir kaç yerinden tırmalanmıştır ama bunu hiç umursamaz. Kahraman baba ! Sen çok yaşa !
Heyecanlı ve maceralı bir pazar sabahı yerini sakin bir öğleden sonraya bırakırken,anne kucağının en güvenli yer olduğuna hükmeden Taga bir süre maceradan uzak durmak için kendi kendine söz verir.
Anne BEGONVİLLİ EV'de yaşayan komşusunun armağanı kitabını okurken kim bilir ne zaman akıllanacak olan kızı uslu uslu ona eşlik etmektedir.
NOT : Bu anlatılanlar gerçek olaylardan alınmış olup kişi adları değiştirilmeden  aktarılmıştır.

25 yorum:

  1. "Parliament Gecesi" kıvamında bir film seyrettim şahsen foto ve yazı kombinasyonunda; hem de tam en ön protokol koltuğu ve kırmızı halılı Premier gösterimi atmosferiyle...

    "Ah ülen" dedim içimden bu "Premier" olmayaydı da alaydım Niğde gazozunu bir de ayçekirdeğini "nam-ı diğer Çiğdem " hem çıtlayıp hem "anne nasıl hizalanır ve baba nasıl tırmıklanır" ı yayıla yayıla seyredeydim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan hanım ,Tagaddi önümüzdeki hafta sizi canlı canlı göreceği için çok heyecanlı. Size özel bir gösteri hazırlığında olduğunu hissediyorum ama hayırlısı artık :)

      Sil
  2. Ayy geçmişler olsun. Ah bu tekir kızlarr:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Halime,haklısın ''ahhh,bu tekir kızlar! ''

      Sil
  3. Ah bizim bu maceralarımız hiç bitmez. Her gün kaleme alsak tekmili bir arada eksiksiz ne öykü kitapları yazarız.

    Siz benim Colette'in bu akşamüzeri neler yaptığını bilseniz. Zaten yazacaktım bloğa ama dayanamayıp azıcık anlatayım komşucuğum. Her akşam siparişler için güvenlik kulübesine yürüyoruz Minik'le. Haylaz Colette de takıldı peşimize. Neyse, gelsin bakalım dedim ama dönüşte oradaki bahçevana ait fidelikte kaldı. Bol sulanan bir yer olduğu için minicik kurbağa yavrularını keşfetti. Onlarla oynamaya başladı. Yalvardım yakardım gelmez. Kucağıma aldım, fırladı kaçtı.
    Devamını sayfamda anlatayım barı. Burayı fazla işgal etmeyelim:)

    Tagaddi'nin tatlılığından söz edecekken haylaz Colette'i anlatmaya başladım. Kusura bakmayın.
    Çoook tatlı maaşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili komşum ben de Colette'in macerasını heyecanla bekliyorum . Tagaddi ile mektuplaşmaya başladı ya bunlar korkar oldum artık,neler neler yaparlar kim bilir ?

      Sil
  4. Neyse ki annesinin güvenli kollarında yaramaz Tagaddim:)))

    YanıtlaSil
  5. Yaramaz tagaddiiiii:))
    sana da ,baba ya da geçmiş olsun bir daha yaramazlık yapmazsın artık

    YanıtlaSil
  6. Ahh Tagaddi ne işler açmış başına, çok şükür ki annesinin güvenli kollarında şimdi :) Çok haylaz bu tekirler çoook :) Geçmiş ve son olsun ablacığım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeşimciğim Tagaddi hanımefendi uslanır mı dersin? Annesinin güvenli kollarının değerini bir bilse...

      Sil
  7. Ahhh tatlim benimm:)))) nasil da siginmis o guvenli kucaga :) yerim ben onu, blogu okurken icim pirpir etti ama neyse ki sonu guzel ;) derin bir oh cektim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selinciğim neyse ki bu kez de iyi bitti bu serüven...

      Sil
  8. ayyy geçmiş olsun.vallaha bunlar öldürecek bizi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcüğüm ,teşekkürler... Sorma her tekir bu kadar yaramaz mı acaba?

      Sil
  9. Geçmişler olsun ne aksiyon ne macera ama doğru yolu bulmuş en sonunda tagaddi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Menekşe'm! Tagaddi'nin maceraları bitmez ya neyse artık...

      Sil
  10. SOOO lovely cat & cute blog!
    I am a new follower now.
    And I will be SOO happy, if you follow my blog:-)
    Tatiana
    http://www.bonnie23blog.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Ah yaramaz. Ama şu resimlerdeki pozlara nasıl imrendim bilemezsiniz. Kedimiz var, kedi sevmeye hasretiz. Şöyle kucağıma yayılıp dizlerimi uyuşturmasını nasıl isterdim. Hiç gelmez. Erkek olduğundan mıdır nedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal hanımcığım ,Tagaddi'nin kucağımda oturması sizi yanıltmasın. O sıkıntıya gelemez. Kucakta pek fazla kalmaz. O gün hem suçluydu hem de çok korkmuştu. Örneğin şu anda yine dışarı çıktı,kimbilir ne zaman gelir?Benim yıllar önce bir erkek kedim vardı ,kucağımdan inmezdi. Kediler hiç birbirine benzemiyor ki ...

      Sil
    2. Ah o gidip de gelmemeleri yok mu.. Biz Pako'nun gidip sabahlamasına alışkınız ama oğlumun Sarı'sını kısırlaştırdıktan sonraki bir hafta çok sıkıntı çektik. Çıkmak istiyor ama daha hormonları tam yatışmazmış diye bir hafta kadar salmamamız gerekiyormuş. Allahım ne miyavlamaktı o. Hele ilk çıkış dönene kadar ne sancı değil mi ablacım.. Aman Allah hep kavuştursun, başlarına kötü şeyler gelmesin inşallah. Mutlu yazlar dilerim..

      Sil
  12. kızlarınızada bloğunuzada bayıldım..:)çok geçmiş olsun..benim teyzeminde şirini var oda tekir dişi..oda bizim kucağımızda hiç oturmaz canı isterse gelir sevdirir kendini bide en çok erkekleri sever nedense..:)) çok güleriz:)herşeyden çok korkmasına rağmen aksiyonuda çok sver kaç sefer balkondan düştüğünü hatırlamıyorum..:))dünya tatlıları bunlar..
    okuduğunuz kitabı bende okudum çok güzel değilmi ben çok beğenmiştim..
    bende bloğuma beklerim sizi..
    http://sevilindenizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Sevil! Biz de iade-i ziyarete seve seve geliriz tabii :)Teyzenin kedisine de selam eder,teyzene sabırlar dilerim !

      Sil