3 Ekim 2012 Çarşamba

KÖMÜR




Bakmayın bu kadar iştahla mama yediğine o daha bir lokmacık. Olsun olsun 7 -8 aylık . Annesi Karaoğlan'ın kız kardeşi Sıdıka. (Bir gün Sıdıka'dan da söz ederim size ) Sıdıka'nın annesi bizim sitenin eskilerinden ama sitenin en eski kızı artık olgun bir hanım olan Tagaddi. 
Kim bilir belki Kömür'ün Tagaddiyle bir akrabalığı vardır.
Pek güzel sayılmaz ama nasıl insan canlısı bir kedi anlatamam. ( iç ses ; Allah'ım bunların hepsi de beni buluyor. Azıcık edepsiz olsalar o kadar içim acımayacak.) 
Neyse konumuz bu değil. Kömür bu yaz benim bahçeye gelen yamyamlardan. Biz onlara "Yamyam " diyoruz. Sabah akşam gelirler mamalarını yerler fazlaca bir şey beklemezler. Başlarını biraz okşarım,karınlarını doyururum o kadar!
Kömür kendisi daha bebek ama bebekleri olacak. Geçen perşembe gelen veterinerimizin dediğine göre "akşam sabah doğum yapacak"
Bir defada 4 yavru yaptıkları düşünülürse bizim nüfus artıyor!
Kömür'e çok iyi baktım,bizim kızların mamalarından verdim o da şimdi bahçeden çıkmıyor ,her an bebeklerimiz olabilir. Umarım bebekler çok sağlıklı olurlar. Yeterli anne sütü aldıklarına emin olunca onlara hep birlikte yuva buluruz değil mi?
Kalın sağlıcakla!

12 yorum:

  1. Amanın bahçe iyice bana göre Beşiktaş tabii de size göre belki Altay' ın (umarım renkleri yanlış hatırlamıyorumdur) taraftarları gibi dolaşan patilerle adeta İnönü stadının dışına dönecek desenize :))

    Kömür' ün gözleri ne güzelmiş !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh heh ! Ben de "tuzla karabiber oldular " diyordum :)

      Sil
  2. Maşallah, öyle güzel ki...
    Yavruları olunca da paylaşırız ve umarım elbirliğiyle sevgi dolu birer yuva buluruz^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşımcığım umarım... Karaoğlan'ı biliyorsun galiba bunlara da yuva bulmak zor olacak,ne de olsa anne cins (!) değil .

      Sil
  3. Kis geliyor, Komur lazim olacak :))

    Daha minicik garibim, umarim saglikli bir dogum yapar, bebelerine iyi anne olur.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-D Minicik daha Nursun hanımcığım ama nasıl cilveli bilemezsiniz. Onun sesi bile bir başka:)
      Doğumdan 3 ay sonra kısırlaştıracağım inşallah yavrulara da güzel birer yuva buluruz. Kömür nasıl olsa bana kalacak anlaşılan :P

      Sil
  4. Insallah insallah. Bakalim bebeler ne renk cikacaklar. merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir İngiliz okusa hemen bahis başlatırdı :)
      Ben de merak ediyorum yavruları.

      Sil
  5. Yok bunlarda çirkin falan,hepsi güzel anacığım..

    YanıtlaSil
  6. Bizde de bir Düriş peydah oldu (Düriye) kapı önünde, mecburen ama memnuniyetle bakıyoruz:) Bana gelmek istemiyor o kadar sevdiğim halde ama eşime sürtünüp kucağına geliyor. Pek sevişiyorlar:) Siz de Kömür'ü ve yavrularını güle güle büyütün, yuvalandırın ablacım..

    YanıtlaSil
  7. Anneliğini tebrik ederim Kömür.

    YanıtlaSil