8 Ekim 2012 Pazartesi

VE... KÖMÜR ANNE OLDU !




Maşallah deyin kızıma!


Kömür 6 ekim cumartesi günü anne oldu.
Miniminnacık bir anne o...
Bizim bahçeye dahil olma çalışmaları başarıyla sonuçlandı.


Cumartesi günü sabah tayınını almaya gelenler içinde yoktu. Merak ettik onu. Evde tadilat var ya rahatsız oldu da başka bir yerde doğum yaptı zannettik. Yanılmışız burnumuzun dibindeymiş meğer. Kapısı kapalı olan bahçedeki depoya pencereden sızmış,orada 3 tane yavru dünyaya getirmiş. Anca akşam haberimiz oldu o da tesadüfen. Gıkı çıkmadı kızımın !


Hemen ona güzel bir yatak yaptık. Doğumhane haline gelmiş depoyu temizledik. Yaş mamasını taze suyunu koyduk,dinlensin diye bıraktık orada çocuklarıyla...
İki gündür ara ara bahçeye çıkarıyorum o bahçedeyken ben yavrularına bakıyorum,neyse ki bana güveni tam.


Yavrularımız bunlar ,maşallah kocamanlar. Hatta tekirlerden biri fotoğrafta pek belli değil ama daha irice olanı,bu gün sepetten indi yürümeye çabaladı ama anne Kömür çok fena kızdı,yakaladığı gibi attı sepete. Eşime dedim ki " bu kesin oğlan ,çekeceğimiz var :))) "
Bir de Tagaddi "orada neler oluyor ?" diye merak edip çıkıp gelmez mi? Bir kovaladı ki kendinden 2 misli iri Tagaddi'yi görmeliydiniz. Eee o bir  anne,kıskandı yavrularını ;olacak o kadar...
Haydi bakalım bayram şekerlerime bakın doya doya ama maşallah demeyi ihmal etmeyin olur mu?
Kalın sağlıcakla!

33 yorum:

  1. Kocaman bir MAŞALLAH adaşıma. Hayırlı olsun,uzun ömürlü olurlar inşallah

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz. Kömür Daltoncuğum sen pispisleri seversin değil mi ?
    Çok öptük seni...

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlılar,güle oynaya büyüsünler inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Tülinciğim! İnşallah güzel birer yuvaları olur.

      Sil
  4. :))) Duygulandım! Baba aslan gibi bir tekir olmalı. Pek de minikler.. Şansları açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşucuğum buraların efesi bir sarman oğlan ama bu yavruların babası kesin tekir. Yabancı bir damadımız var :) Bakalım büyüyünce nasıl olacaklar?

      Sil
  5. Allam allam... gözler kapalı, saçma sapan mimiklerle sağa sola çarpa-düşe... ne tatlı olur şimdi onlar :)
    Sessiz sedasız anne olmuş, aferin Kömür kıza :)
    Nazar değmesin minnak anneye ve yavruşlarına :) Maşşallaaaaaah :)
    Senin bu bahçeye sığdırdıklarının sayısı ne zaman 10'a ulaşacak beklemedeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy Ellacığım sorma ya! Tam 7 tane oldular. Ben kedici teyze olmadan imdattt!... Bunlara yuva bulmam lazım,arkası geliyor hiç durmadan,duyan geliyor duyan geliyor :(
      7 tane asil gelip gidenleri hiç sayamadım. Allah kahretsin terkedip gidiyorlar güzelim kedileri (burada ağır bir küfür var )

      Sil
  6. oy oy kurban olurum ya..kırmızı kurdelesi ile tam lohusa olmuş sanki:))) yavrular da nasılda güzel zaten tekir kedileri pek severim.İnşallah uzun ömürleri olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A tabii benim kızım lohusa değil mi teyzesi ? Gülcüğüm güzel dileklerin için çok teşekkürler.

      Sil
  7. Nilgüncüm ,Maşallah çok tatlı bunlar siyahın tüylerine bayıldım nasıl parlıyor.

    Sende de bakılacaklar çoğaldı bizim sokaktakiler de duyan geliyor vallahi bir miniş 2-3 dk. eve girdi BADEM o günden beri depresyonda nerdeyse 10 gün olacak hep uuyuyor veteriner de kıskançlık yapmış belli dedi bakalım ne zaman eskisi gibi olacak.
    inş senin kızlar da böyle yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice sorma ya şu anda evde 7 kedi var . Gerçi 5 tanesi bahçede ama sabah olunca bir gör halimi. Kapının önündekiler hariç 7 kedi 1 köpeği doyur,temizle... Ne yapalım olsun bakalım,inşallah güzel yuvalar buluruz da üzüntü olmaz bana.

      Sil
  8. He torun tombalak sahibi olma provasi basari ile yapilmis, artik gercek torun tombalak vakti geliyor hayirlisi ile. O evde Torunoglu cok da torun yok ;)

    Sutumuzu de, sekerimizi de, mamamizi da getiririz, lafi bile olmaz, qurbandir. Saka bir yana, insallah iyi evlere dagilirlar, mutlu bir hayatlari olur. Size de kolay gele. Evin nufusu gecicide olsa otel nufusuna donmus. Adiniz Guiness'in Kedici Teyze Rekoruna yazilmadan umarim herbirine iyi birer ev bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum aynen Amerika'ya yollanmalı mı acaba?
      Şaka bir yana evde boğaz arttıkça artıyor. İnşallah iyi birer yuvaları olur bebişlerin yoksa bu gidişle "kedici teyze " olacağım ben imdattt!!!

      Sil
  9. İstanbulda Şişli Pangaltı arasında çok ünlü bir mimarın bir mağazası vardı. Mağaza büyük, kadrolu 30-35 kedi var. Mağazada bir de bunlara özel mutfak. Millet görünce mağazanın böyle olduğunu, koynuna sokan getirip yavru kediyi bir kumaş topunun arasına bırakıyormuş. Bakmışlar olacak gibi değil, mağaza sahibi " Bırakmayın, biz de atacağız" yazınca vitrine, bu iş kesilmiş.
    Bu geldi gözümüm önüne.
    Maşallah Kömür Hanımefendiye, Size Gözünüz Aydın.
    Bunlar sonra yemelik ısırmalık falan olucaklar, ayy ayyy.., poğaca gibi off offf
    Ne diyeyim ayağınızı altı öpülecek insansınız.
    Saygı ve sevgilerimle,, herkeslere kocaman selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Bey nasıl sevindim sizi yeniden burada gördüğüme anlatamam. Yorumlarınızı okumak o kadar hoş ki. Bana her zaman moral oluyor güzel yazılarınız, sağ olun var olun!
      Meşhur kumaşçı vardı Aykut Hamzagil onun kedici olduğunu biliyorum ama bu mimardan haberim yoktu doğrusu. Demek vitrine yazı yazmak zorunda kaldı ha? Ben de kapıya yazsam mı?
      Yavrular tam olarak ısırmalık kıvama gelince sizin adınıza da ısırılacaktır efeem,hiç kuşkunuz olmasın!
      Yine gelin,hatta her zaman gelin,selamlar...

      Sil
  10. AAA kocaman bir Maşallah diyorum.:)! Ben geç kalmış bir üyenizim:P)) (gözümün üzerinde kara bir çizgi hayal edin:P) geç olsun güç olmasın diyenlerdenim. Tatlı yavruların şansları hep güzel olsun böyle.. Yaaa harikasınız ailecek. Sizlere de ayrı bir maşallah diyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Handancığım geç olsun varsın,hiç olmamasından iyidir,öyle değil mi? Burası "Kedici Teyze'nin yeri" olmak üzere,inşallah el birliğiyle güzel birer yuva buluruz da yavrulara benim de içim rahat eder.
      Bizden de sevgiler...

      Sil
  11. Maşallah Kömür hanım ve yavrularına.Çok şirinler.Çok şanslılar sizin gibi bir sevenleri olduğu için.Sağlıkla büyürler inşallah.Bize de sizin aracılığınızla büyüdüklerini görmek nasip olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canan hanımcığım güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

      Her yıl binlercesi sokakta telef olup gidiyor bu yavrucakların,hepsi Kömür'ün yavruları kadar şanslı değil maalesef. Kışı atlatabilirlerse sorun kalmaz zaten,biz de bahçede yuva yapacağız artık onlara ama en iyisi hepsine güzel birer yuva bulmak.
      Sevgiler...

      Sil
  12. Çok güzeller. Kocaman birer MAŞALLAH. İnşallah yuva bulurlar hemen de sizin yükünüz azalır biraz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Springoz ! Umarım hepsine güzel birer yuva bulabilirim. Yüküm her yıl daha da artıyor maalesef :(
      Sevgiler...

      Sil
  13. Maşallah, hem de 44441 kere maşallah. Yerim ben onun lohusa kurdelesini :)) Muccccklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal hanımcığım çok tatlı bir anne oldu gerçekten de. İnsanın içi ısınıyor onları gördükçe :)
      Sevgiler...

      Sil
  14. ben böyle şekerleri yarim:))
    41 kere maşallah:)

    YanıtlaSil
  15. maşallah ne tatlılar canlarım benim masumlar kıyamam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok masumlar çook sevgili mormenekşeler. İnsanın içi ısınıyor vallahi:)))

      Sil
  16. Sayfada bi aşağı bi yukarı gidip gelmekten yoruldum Nilgün ablacım:) Allahım ne tatlı bunlar yaa, anne dahil tabii.. Pırıl pırıl maaşallah kızımın tüyleri, tü tü tü.. Maaşallah yavrucaklara. Bi taneciğini kendine benzetebilmiş garibim:) Haydi hayırlısı bakalım, size de kolay gelsin tabii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serapcığım bir şişe sütle lohusa tebriğine beklerim artık :))) Gerçekten de 1 tanesi anneye benziyor pek narin ve nazlı . Avucuma alınca ciyak ciyak bağırıyor,diğerlerinin gıkı çıkmıyor. Kesin kız o :)))

      Teşekkürler canım sevgiler!

      Sil
  17. Önce kocaman MAŞALLAH hepsine. Küçük annem benim nasıl da mahzun. İnşallah güzel yuvaları olur bebişlerin. Onlar çok şanslı bebekler, anneleri gibi :) Kolay gelsin ablacığım bahçeye gelen ve evdeki bütün canların ıslak burunlarından ve patilerinden öperim :)

    YanıtlaSil
  18. şunların masumiyetine ,şirinlğine bak yaa :) ne kadar güzel varlıklar. Allah bu güzel varlıkları insanların şerrinden korusun.sokak kedileri en çok yazın sorun yaşıyorlar, su bulmak onlar için her yerin beton olduğu sokaklarda ne kadar zor. annem kapı önüne yoğurt kabına su doldurup koyuyor. tek tek kedilerin nasıl su içtiklerini gördükçe ne kadar masumlar ve ne kadar savunmasızlar diye düşünüyrom.köylerde hayvanların hayatta kalması daha kolay, mutlaka su akan bir pınar bulurlar, ama şehirde her yer betonla kaplıyken, içecek bir damla suya muhtaç oluyorlar.aslında insanoğlu olmasa onlar hayatta kalmayı bilir, ama insan doğanın dengesini bozacak şeyler yaptıkça hayvanlar da yiyecek bulamayıp insanın vereceği bir kuru ekmeğe muhtaç oluyor.her hayvanın rıskını Allah vermiş, ama hayvanın rıskını da insan yediği için hayvanlarda çaresiz insanın verceği bir kuru ekmeğe muhtaç olmuş.biz kendimizi hayvandan üstün görüyoruz, akıllıyız diye. doğaya tek zarar veren varlık biziz. sahi sormak lazım gerçekten biz hayvandan akıllı mıyız ? üstün müyüz ?hayvanlar bir yasa çıkartıp insanı kovsalar bu dünyadan ne güzel olurdu :)

    YanıtlaSil
  19. en çok neyi beğendim ve yazmak istedim biliyor musunuz ? o kırmızı lohusa kurdelasını!çok çok hoşuma gitti ayrıca kömür siyahı anneden tekir yavrular da hoş sürpriz olmuş
    güle güle büyüsünler
    sevgiler

    YanıtlaSil