9 Eylül 2013 Pazartesi

Vicdan kız !

Merhaba dostlarım,
Pazartesi günleri bizim evde - emekli olmamla pek de değişmeyen - pazartesi sendromu yaşanır. Hareketli bereketli geçen hafta sonunun ardından yığınla yıkanmayı bekleyen çamaşır,temizlenmesi gereken bir ev,kızların günlük bakımları,market alış-verişi derken başımı taşıyacak halım kalmaz ,buralara da gelip gidip göz atmak suretiyle uğrayabilirim öyle enim konum yazı yazamam yani.  

Hal böyleyken bu yazıyı nasıl yazabilmiş olabilirim diye merak edenleriniz olabilir tabii . Açıklayayım.
İzmir'de dahi artık geceler serin ve rüzgarlı olmaya başladı gündüzler henüz sıcak olsa da... Bende yine bir telaş başladı sokak kedilerinin kışla zorlu savaşı kapıda diye :( Bu kış da eşimle arka bahçeye küçük bir kedi evi yapacağız minikler üşümesin diye. - Hatta bu kez daha profesyonel çalışıp hazır küçük köpek kulübesi alıp içini yalıtacağız -   yapmasına yapacağız da şu benim görme engelli kedi beni hala çok düşündürüyor. O bir İran sokakta bahçede kalmasına gönlüm razı değil. Bir de başımda yönetici derdi var. Sokak kedilerinden çok şikayet varmış,ben ve benim gibi onları besleyen birkaç kişi yüzünden nüfusları artmış ,mış mış da mış mış... Buncağızları toplayıp barınağa götüreceklermiş. Tasmalı tasmasız artık hangileri denk gelirseymiş ...

Sitede hepi topu 2 kişi buncağızlara bakıyoruz ve barınak gibi çalışıyoruz inanın. Her ikimiz de yakaladığımız ergen dişileri kısırlaştırıyor ,kuduz aşılarını yaptırıp boyunlarına tasma takıyoruz. Bu arada yönetime, konu komşuya "sizler de bize yardımcı olun,bahçenizdeki kedileri yakalayın bize haber verin gelip alalım veterinere götürelim,kısırlaştıralım " diyoruz ama " yakalayamazlarmış,korkarlarmış  ! " iyi de barınağa götürmek için de yakalanmaları gerekmiyor mu bunların ?

Efendim ne diyordum? İran kedisi değil mi? Buncağız sıcacık bir evi hakediyor. Ben artık eşime ve oğluma söz verdim,eve başka kedi almayacağım,-alamayacağım - diye buncağıza yuva aramaya devam ediyorum. 

Bir arkadaş akıl verdi  ( Facebookta "  Kedigiller " diye bir sayfa var,ben oradan çok kedi sahiplendirdim oraya ilan verelim "  ) dedi. Uydum aklına verdik ilanı . Amanınn bana bir sataşmalar ," ben hikaye yazmışım da sakat hayvanı evden atmak için bahane aramışım da..." bin pişman oldum ! Ama... Sonuç değişmedi İran kız Vicdan hala yuva arıyor. Ben eve alamam geçen kış gibi bu kış da geceleri kış bahçesine kapatıp gündüzleri bahçeye bırakacağım üzüle üzüle ... Zira evdeki şımarık kediler bunu istemiyorlar ,Keşkül onay verdi istemeye istemeye ama kediler bahçedeyken ses etmiyorlar da eve girince kovalıyorlar :( 

Ne yapacağımı bilemez haldeyim ....


12 yorum:

  1. Sevgili Nilgün Abla'cığım, senin gibi Vicdan sahibi birine de sataştılarsa daha söyleyeceğim söz kalmadı, yaptığınız uğraşlar hepimize örnek. Eşimle şu anda yaklaşık 15 kediye(Eşimin orada) benim iş yerimdeki odamın camına da gelen 4 kediyi sayarsam 19 kediye bakmaya çalışıyoruz, biz gibi başkaları da var, burası çok geniş bir alan şansımız var sayılır girip saklanacak doğuracak biryerlerde buluyorlar. Ama söylediğiniz gibi onları tam anlamıyla sahiplenmek ve ev edindirmek, kısırlaştırmak çok çok özel ve ancak Vicdanla yapılacak işler. burada belli bir yere kadar sağlıklarıyla ilgilensek de çok zor bireysel olarak birşeyler yapmaya çalışmak. Hakikatten çok büyük özveri, sizi ve ailenizi gönülden tebrik ediyorum. Vicdan'ın daha önce yazdığınız hikayesini de okumuştum. Dilerim gerçekten özel bir bakım verebilecek bir ailesi olur. Şu an için dilemekten öte bir şey gelmediğinden ise ayrıca mutsuz ve üzgünüm. Emeklerinizin değeri dilerim herkes tarafından anlaşılır!.. Başta komşular ve etrafın bilgilenmesi gerekiyor. Sevgisizlik almış başını gidiyor. Bakış açılarının değişmesini umarak geçiyor zaman. Herşeyin en güzeli olması dileğimle. Sevgi ve mahcup selamlarımla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf ! Handan'ım offf !!!
      Allah eşinden de senden de razı olsun. Yettiğimiz kadar yatebilidiğimiz kadar artık !

      Sil
  2. İnşallah Vicdan'a vicdanlı insanlar çıkar diyorum.Nasılda güzel yüzü var.Bu insanları bende anlamıyorum artık.Geçenlerde resmen Kaju yüzünden tehdit edildim.Zavallı psikopat genç bana diyorki,kapıdaya da benim görüş alanımda bu köpeği görmeyeceğim bir daha diyor.Sürekli alttan alıyorum,okulların açıldığını bilmiyordum oğlum,bir daha kapıya bağlamam,anlıyorum Fobi ni diyorum,elinde cep telofonunu bana doğru tutarak,polisi arayacağım bir daha olursa diyor....İnanın hiç bir şey diyemedim,sadece bu sevgisiz gence acıdım.Apartmanın girişine ters yönde yani kimseye ulaşamıyacağı merdiven kolluklarına beş dakikalığına bahçeye bakan tarafa bağlamıştım.Evimizin altındaki markete uğramak için.İnanın 5 dakika sürmedi....Hiç de havlama sesi duymadım,duysam hemen koşturup bakıyorum.Geçen yılda böyle ufak tartışmıştık,anlıyorum Fobi bu demiştim.Ama bu sefer BENİM YAŞAM ALANIMDAGÖRMEYECEĞİM gibi tehtide çaresiz kaldım.Sanki bizimkinin canı yok,onun yaşam hakkı yok,bahçede dolaşamaz....Gel de çıldır. Ah arkadaşım, ne tip VİCDANSIZ insanlarla uğraşıyoruz böyle....Sanki biz onlarla lüks yapıyoruz değil mi?
    Son sözde bir şey diyeceğim ama siz de benim gibi şok olmayın!Bu genç bizim 2 numarada oturan VETERİNER in oğlu....Üniversite sonda okuyan bu sevgisiz insan, işte böyle babanın oğlu....İnanın şoktayım.Veteriner çocuğu böyle yaparsa diğer insanlara ben hiç bir şey diyemiyorum.O yüzden sıkmayın canınızı.Öptüm sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibel hanım inanın çok üzüldüm yaşadıklarınıza.
      Unutmadan yazayım bizim yönetici kadın , ( yani anne )bahçesinde 1 metre ipe bağlı kendi pisliğinde yaşamaya çalışan bir köpeği var ve eşi de VETERİNER !

      Sil
  3. ŞOK....ŞOK...işte buna denir.Sağol arkadaşım.

    YanıtlaSil
  4. :(((( Canım insanlar saldırmaya bağırmaya o kadar meraklı hale geldi ki araştırmadan sormadan direkt terbiyelerini bozuyorlar.
    Güneş çamurla sıvanmaz önemli olan da bu senin kocaman kalbine değemez bile onlar.

    Umarım onu çok sevecek bir ailesi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haticeciğim bu kızın bu kuş da sokakta kalmasına gönlüm razı değil. Nasıl olsa ben bakıyorum diye alıcısı da çıkmıyor ama o da sıcacık bir evi hakediyor. Haydi onu da eve aldım diyelim nereye kadar ? Hangi birine bakabileceğim ?
      Teşekkürler arkadaşım desteğin için.

      Sil
  5. Şok olmayın demişsin ama şok oldum ben!!:(((
    çok üzüldüm hep aynıyız değil mi?:( benim de apartmanda aynı dert başımda:( topu topu üç yavru kedi var dün biri apartmana girmiş miyav miyav korkmuş apartman ayağa kalktı yeter artık bir daha kedi tövbe edeceğim...başımı çevireceğim bakmayacağım diyorum İstanbul'da öğrenci yeğenim de bana çekmiş, trafik kazasına uğramış bir tekiri almışlar kuzeniyle, veteriner veteriner dolaşmışlar mutlaka ameliyat mutlaka bir bacağı kesilecek demişler sonunda yaptırmışlar ameliyatı ikisi de öğrenci üstelik:(((ve evde kuzenin kedisi de var..ameliyat bitmiş iyileşmiş sonra ameliyatı yapan iyi yapmamış mı ne mikrop kapmış neyse o da iyileşmiş şimdi iyiymiş...kuzenin kedisi de alışmış ilk başlarda tıslarken...herkes bizler gibi hayvan sever olsa hiç sorun olmaz ama maalesef değiller:((Allah sana kolaylık versin canım inşallah tüm sıkıntıların geçer...vicdana da sahip bulursun ne kadar da güzel kedim olmasa ben alırdım ohhh yumoş yumoş...
    sevgilerimle

    not colettciğim bende mi sorun bilmiyorum pek anlamam teknik işlerden sayfan çok aşırı mı geniş? yorum yaparken hatalı yapabilirim ne yazdığımı iyi göremiyorum yorum kutucu da çok geniş sayfaya bağlı olarak...hani bilgin olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdeciğim biz adam olmayız. Nerede aç,susuz,yaralı hayvan görsem yardım etmeye çalışıyorum. Ya kardeşim benim geçtiğim yerden onlarca insan geçiyor neden onlara görünmez bu hayvancıklar ?

      Sil
  6. kedilerin insanlara ne gibi bi zararı olcak asıl bizim onlara zararımız :( böyle duyarsız insanlara söylencek söz yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edacığım öyle ama insanoğlu kendinden başka hiçbir canlya yaşam hakkı tanımıyor maalesef:(
      Hoş kendi ırkına da ihanet ediyor ama...

      Sil