16 Kasım 2011 Çarşamba

Döndüm!


   Sevgili dostlarım biliyorum yazmaya çok ara verdim ama anlatınca bana hak vereceksiniz.
Nilgün bayramdan bir hafta kadar önce beni doktora götürdü o kadar sık gidiyorum ki hiç şüphelenmedim. Bu kez beni orada bırakıp döndü. Beni aldılar kollarıma iğneler yaptılar gerisini hatırlamıyorum ,uyandığımda kolumun altındaki koca şişlik yoktu ama kolum sargılıydı ,hemen ayağa kalkamadım :( Sonra babam geldi ;beni sevdi ,öptü ,kokladı ,ona kuyruk salladım ama beni orada bırakıp gitti. Arkasından ağlayacaktım ama çok uykum vardı... Ertesi sabah Nilgün geldi elinde koca paket krakerle;beni o da sevdi ,oynadı ,kokladı ,öptü ama o da gitti :( tam 12 insan günü beni orada bıraktılar ve bir daha da arayıp sormadılar tam onlardan ümidimi kesmiştim ki bir sabah çıkageldiler ,beni kucaklarına alıp evime getirdiler. Ben kolumun altındaki şişlik gittiği için rahatlamıştım  ama acaba beni artık sevmiyorlar mı  diye düşünmekten sevinemedim bile... Eve geldiğimdenberi yatağa hoop ' yapmıyorum ,beni yine çok sevsinler diye çok uslu oturuyorum . işte böyle....
   Keşkül anlattı ben yazdım harfine dokunmadan ama olayı bir de benden dinleyin istedim :)
Keşkül bayramdan önce çok başarılı bir operasyonla lipomundan kurtuldu. Şükürler olsun ki patoloji sonucu da temiz geldi. Daha önceki pansiyon deneyimlerimiz pek de iyi olmadığından operasyon sonrası onun klinikte kalmasına karar verdik. Böylece hem nöbetçi veteriner hekimlerin gözetiminde olacak hem de yaklaşık 20 yıldır tanıdığımız veterinerimiz onu kontrol edebilecekti. Annem seyahatlerimizde bize gelip kızlarla kalır ama Keşkül'ü dolaştıramadığı için hep yardım alırız bu da beni her seferinde endişelendirir. Bu kez gözüm arkada kalmadan huzurlu bir seyahat yaptım. Veterinerimizle hemen her gün telefonda konuştuk. Keşkül'ün duygu sömürüsü yaptığına bakmayın orada rahatı yerindeymiş ki kilo bile almış :)
Gelelim Keşkül'ün niçin tişört giydiğine ;bu benim bulduğun bir çözüm. Keşkül operasyon bölgesini yalayıp dikişlerini açmasın diye Elisabeth başlığı denilen huni biçiminde bir şapka takmışlardı ama onunla hiç rahat edemiyordu. Tişört giyince hem dikiş yeri kapanmış oldu hem de pek yakıştı kızıma...
İşte böyle; bizden haberler bunlar ... Söz bir daha bu kadar uzun ara vermeyeceğiz .
Hepimizden hepinize kucak dolusu sevgiler...

19 yorum:

  1. Ah canım benim. Geçmiş olsun Keşkül. Bir daha yaşama böyle şeyleri.

    Sevgili komşum, seyahate çıkmanıza sevindim ama bir taraftan da merak etmiştim doğrusu, kızlara kim bakıyor diye. Neyse en güzel çözümü bulmuşsunuz. Hem operasyonu da aradan çıkmış olmuş. Acil şifalar diliyor öpüyorum Keşkül'ü.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler sevgili komşum,çok şükür bu iş de halloldu. Geziye çıkmak kızlarla giderek zorlaşıyor,eskiden babam sağken Colette'i o dolaştırırdı,kedilerin bakımı zaten kolay kısa süreliğine olunca idare ediyorlar...

    YanıtlaSil
  3. çok geçmiş olsun colette, umarım en kısa sürede eski neşesine ve hareketliliğine kavuşur keşkül.. hiç kıyamıyor insan onları hasta, durgun, neşesiz görmeye:(

    YanıtlaSil
  4. Çook teşekkürler eflatunkedi-nisa ercan,gerçekten de insan hiç kıyamıyor kuzucuklara :(

    YanıtlaSil
  5. Oyoyoy.. kıyamam ben o dünya güzeline :(
    Geçmiş olsun o güzel surata.
    Bir daha da böyle acılı-üzücü şeyler yaşamamanız dileğimle colette.

    YanıtlaSil
  6. Umarım bu sondur sevgili Sittirella !

    YanıtlaSil
  7. Güzel bakışlı, narin Keşkül. Çok çok geçmiş olsun. Bak hem annen hem baban ailen seni çok seviyor. Hem operasyon geçirdin hem de onca insan günü ailenden ayrı kaldın, artık senin şımarma vaktindir:) Gönlünce şımar, bu şansını iyi değerlendir bence:)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. Şımarayım değil mi Ayşın teyzeciğim :)

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun Keşkül e iyi görünüyor çok şükür. Tez zamanda yatağa hoppp yapmaya başlasın. Ne yaramazlık yaparsa yapsın her daim çok sevileceğini bilip tadını çıkarsın.
    Tişört fikri şahaneymiş. O başlık fena huysuz yapıyor kuzuları.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ah benim canım prensesim, çok geçmiş olsun .Çok seviyorum ben seni Keşkül, inşallah çok uzun çok mutlu yaşarsın :)

    YanıtlaSil
  11. canım kızımmm çok geçmiş olsun sana.

    Nilgüncüm bir an çok duygulandım gözlerim doldu.
    çok geçmiş olsun sevindim iyi olduğuna. bluz çözümü süper .Dilerim artık sıkıntısızca yaşamına devam eder. canım yaa bakışlarına bayılıyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Ah canımın içi. Çok geçmiş olsun Colette Hanım. O güzel gözlerden öperim. Mırnavların burunların da birer öpücük.

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun Keşkül.İyi bir sonuç.Anneyi üzüp duygu sömürüsü yapma.Çok şanslısın Nilgün gibi bir annen olduğu işin.Tişörtünde pek yakışmış.Çok güzel bakıyorsun biliyormusun?O iki güzel gözlerinden öptüm.
    Hepinize Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. canım bende senı rahatsızlandı zannettım neyse keşkule çok gecmısler olsun hemencecık ıyıleşsın inşallah,sevgıler..

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Colette Hanımefendi !
    Siz bu yazıyı yazalı neredeyse 1 hafta olmuş. Fakat benim mail kutuma daha yeni düştü bildirimi. Dün akşamda bir dostumun yazdığı yazıda da aynı şeyi fark ettim. Ben READER dan takip ediyorum yazıları ve Reader'ı Google değiştirdi 10 gün kadar önce.
    Sizden benden kaynaklanmayan dikkatsizlik gibi gözükebilecek bu gecikmeden ötürü özür dilerim. Zira sizin ve kızların yeri bende çok ayrıdır. Fazlasıyla üzüldüm.
    Keşkül kuşuma çok büyük geçmişler olsun. Tişörtü çok yakışmış bu güzel kıza. Resimlerde bakışlarından da hissediliyor rahatsızlığı. Tez zamanda iyileşsin.
    Kısa da olsa uzun zamandır ihtiyacınız olan tatilinizi de yapmanız güzel..
    Tüm kızlara Sevgilerimle diyerek noktalıyorum...

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ali Bey,maalesef reader bana da bir kaç kez oyun oynadı;örneğin bir sabah kalktım ki tüm aboneliklerim yok olmuş. O kadar sayfayı teker teker nereden arayıp bulurum ben derken kurcalaya kurcalaya kurtardım . Benim kızlar da sizden gelen iyi dileklere ve sevginize o kadar alıştılar ki,''Ali Amca'dan ses yok '' deyip üzülüyorlardı. Şimdi hepimiz çok iyiyiz ,ilginize teşekkür ediyor,size kuyruk sallıyorlar !

    YanıtlaSil
  17. Nilgün hanım,Keşkülün hastalandığını okumamışım,çok geçmiş olsun.Tişört gerçekten yakışmış.Bende dışarı çıkartırken kızımın küçülen siyah yünlü kazağını giydirdim Kajuya.Köpekler dışarda üşürmü hiç bilgim yok.Bana kalırsa üşürler gibi geliyor.Hani çocuğumuz ya.Evdede uyurken battaniye örtüyoruz.Ne bileyim doğru mu bilmiyorum.Eğer fikriniz olursa yazın lütfen.Hoşca kalın.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Sibel Hanım,ev ortamına alışan köpekler soğuk havalarda dışarda üşür diye biliyorum. Siz doğruyu yapıyorsunuz merak etmeyin . Kaju'yu çook öpüyoruz biz de. Keşkül'ü desteklediğiniz için de çok teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  19. Kuzum yaa, nasıl da masum bakıyor, çok yakışmış T-shirt'ü, Duck da çok beğenmiş illa ben de giyeceğim diyor :))

    Çok geçmiş olsun. Çok sağlıklı görünüyor şimdi maşallah, hep sağlıklı uzun bir ömrü olsun..

    YanıtlaSil