31 Temmuz 2012 Salı

KÖPEKLE TATİL Mİ? KUZUM NEREDE YAŞIYORSUNUZ SİZ?


Dün ev işlerimi halletmiş olmanın verdiği rahatlıkla ve bu sıcakta dışarıya çıkmaya cesaret edecek kadar cesur olamamamın verdiği rehavetle PC başına geçtim ve neredeyse sabahtanberi bayram tatilimizi geçirecek yer arıyorum.  Küçük ,temiz, samimi ve denize mümkün olduğunca yakın butik otel ya da aile işletmesi ...
  Gürültü,patırtı,izlemeyeceğimiz animasyonlar,yapamayacağımız etkinlikler için boşa para vermek istemiyorum. Yurt dışı turları için  ise gelecek Kurban Bayramını hedefledik,hem hava daha serin olur hem de tatil süresi daha uzun. 
  Buraya kadar yazdıklarımda olmayacak şey yok gibi değil mi? Ama bu kez durum farklı,kızların hepsini anneme bırakıp ,biz gülüp eğlenirken onun kızlarla yalnız kalmasına gönlüm hiç ama hiç razı değil. Biz tatile çıkacağımız zaman annem kızların rahatı bozulmasın diye kalkıp bize gelir,Keşkül'ü sabah -akşam dolaştıracak biri için veterinerden yardım alınır,komşular site güvenliği sıkı sıkı tembihlenir ve günde bilmem kaç kez hem annemin hem de kızların hatırı sorulur. 
  Bu kez Keşkül'ü yanımıza alalım ,kedileri tüm eşyalarıyla annemin evine bırakalım ,hem annemin düzeni bozulmasın hem bizim içimiz rahat etsin dedik. Dedik ama pet kabul eden ve bizim isteklerimize uygun otel bulamadık :( Önerilenler ise ya denize çok uzak pansiyonlardı ya da peti bahçedeki kulübeye kabul edip hiçbir sosyal tesise almıyorlardı. Hayvanlardan hoşlanmayanlar olabilir kabul ederim. Sırf heves uğruna köpek alıp ,köpek eğitmenin neredeyse çocuk eğitmek kadar ciddi bir iş olduğunu kavramayıp çevreyi rahatsız edenler nedeniyle tatilde yakınında köpek istemeyenler de olabilir bunu da anlarım ama bizi kim anlayacak? Ben köpeğim adına garanti veririm ,Keşkül'ü tanıyan tanır bilen bilir ki ,o sosyalleşmesi mükemmel bir köpektir. Dışardaki davranışları beni her zaman gururlandırmıştır. Asla gereksiz yere havlamaz,tuvaletini gösterilen yerin dışında bir yere yapmaz ve Keşkül bizim tarafımızdan hemen temizlenir,dışkısı da yerden alınarak çöpe atılır. Yatağı dışında bir yerde yatmaz,havlusu ve diğer özel eşyaları her zaman temiz ve yedeklidir. 
  Henüz köpekle yaşamayı becerememiş bir toplum olduğumuzdan bizi anlayacak kişiler olsa da ,bizi kabul edecek eli yüzü düzgün işletme yok yok !
Ne yapalım şöyle bir karavan mı alalım acaba?
Herkese gönlünce tatil dileklerimle!







16 yorum:

  1. Maalesef öyle bir otel biz de bulamadık ablacım. Yıllardır tatile giderken Zeytin'i köpek oteline bırakıyoruz. Çocuk biraz bunalıma giriyor ama en azından gözümüz arkada kalmıyor. Karavan fikri iyiymiş ama bu sıcakta fazla hız yapmaz, yol bitmez:))Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcığım maalesef araştırmalarım sonuçsuz kaldı benim de :( Köpek pansiyonu son çare gibi görünse de biz de öyle yapacağız artık . Benden de sana sevgiler...

      Sil
  2. http://fistikvepati.blogspot.com/2012/07/bodrumdan-bir-pati-gecti.html
    Fıstıkvepati Bodrum'da bir butik otelde kalmışar, bir sor istersen. Umarım gönlünüzce bir yer bulursunuz, şimdiden iyi tatiller.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili komşum, bulursanız bana da söyleyin..Geçen yıl biz de az çaba sarfetmemiştik. Bir iki pansiyon bulduk, cesaret edip gidemedik.

    Ama size bir teklifim var: Beş yıldızlı otel rahatlığı olur mu bilmem. Ev geniş,deniz araba ile bir kaç dakika. Aslında yürünür de ama hava sıcak olduğu için önermem. Kocaman temiz ve bakımlı havuzu var. Mutfağı oldukça iyidir. Yataklar temiz, banyo çok lüks değil ama pırıl pırıl.Minik patililerin hepsi de kabulümüz. Vardiye usulü bakarız denize giderken..Ayrıca müşteri değil konuğumuz olacaksınız.Valla teklif bizden karar vermesi sizden, başımızın üzerinde yeriniz var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komşucuğum hiç kuşkum yok ki hayatımın en güzel tatili sizin evde geçecektir. 4 kedi ve 2 köpeğe komşularınızın tepkisi ne olur acaba ?

      Sil
  4. evimde köpek besleyemesemde köpeklerin ve kedilerin olduğu bir otele gitmeyi çok isterdim ki gittimde..kartalkayada kındıra köyünde köpek ve kedileri olan çok güzel bir butik otel var villa neva orayla görüşebilirisniz belki keşkülü kabul edebilirler ama deniz yok tabı orda..birde bizim bu sene gittiğimiz ağvada beyaz ev butik otele tüm hayvanlar kabul ediliyor..denize biraz uzak nehir kenarı güzel bir otel..bunlar benim size nacizane önerilerim..karavanda çok güzelmiş gerçekten hele yatak kısmına bayıldım..:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilciğim Ağva şahane olurdu ama sonuçta köpekle yola çıkınca pek uzağa gidemiyorsunuz ama aklımda olsun orası. Çok teşekkürler canım!

      Sil
  5. karavan çok güzel görünüyoor bayıldım!!!

    Bu arada sanırım pet sahibi aileler için tatilde en rahatı ev tutmak, diğer türlü uygun bir yer bulmak malesef çok zor. Umarım hep birlikte güzel bir tatil yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Springoss ,evimiz denize uzak değil ama buradan köpekle denize giren yok. Sitemizde havuz da var ama ben değişik bir yerde 2-3 gün ev işlerinden uzak bir tatil yapmak istedim :) Güzel dileğin için çok teşekkürler!

      Sil
  6. Merhabalar; Boncukçu çok teşekkür ederim.Adresimi verip benide böyle güzel bir blokla tanıştırdığın için.
    Açıkçası bende çok aradım tatile oğlumla gidebileceğim onunda benle kalabiliceği bir otel bulmak için.Ve en sonunda Bodrum/Yalıkavak'ta Taşkule oteli buldum.Otel butik otel sadece oda+kahvaltı odalar temiz ve en önemlisi hayan seviyorlar. Bahçelerinde kedileri ve çalışanların köpekleri var bu konuda çok anlayışlılar. Odaların camları sineklikler ile kaplı. Bence bir değişiklik yapın bütün kızlarınızı alıp götürün. Hepiniz tatil yapmanın keyfini çıkartın.Ayrıca deniz önünde :) İsterseniz linkten bir inceleyin...

    http://www.booking.com/hotel/tr/taskule-yalikavak-bodrum.tr.html?aid=318670;label=taskule-yalikavak-bodrum-Qk3wlfUz6fP8rxNFtY7_XAS5223475087:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CLHOxenSxLECFUVc3wod9HYA-A

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fıstık ve pati ben de sizinle tanıştığız için çok sevindim. Bu oteli öneren 1-2 kişi oldu ama yerleri 20 gün önce dolmuş bile :( Çok teşekkür ler ve sevgiler!

      Sil
  7. ben kabul ederim bize gelin bize gelin:) hem evimiz denize sıfır ama beyaz donlularla beraber denize gireceksiniz:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dediklerine yakın olan tipler burada da var Gülcüğüm :( Tepkilerini tahmin ettiğim için denemedik bile:)Çok teşekkürler canım!

      Sil
  8. Nilgün ablacım selamlar, alaçatı da sardunaki otel var.çok keyiflidir.
    http://www.sardunaki.com/sardunaki_otel_alacati/default.asp
    Serpil Hanım var Senem'in selamı var derseniz yardımcı olacaktır.Dilerseniz cep numarasını da veririm.
    Kendi köpekleri de var.Rahat edeceğinizi düşünüyorum. :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Right away I am going to do my breakfast, once having my breakfast coming yet again to read further news.


    Also visit my page - Bodrum Otelleri
    my site - http://www.bodrumotel.leri.ws/

    YanıtlaSil